Iraanse ritwinnaar in koninginnenrit Japan, Grega Bole nieuwe leider
vrijdag 23 mei 2014 om 06:25

Grega Bole

Mirsamad Poorseyedigolakhour (Tabriz Petrochemical Cycling Team) heeft de vierde etappe in de Tour of Japan 2014 (2.1) op zijn naam geschreven. De Iraniër was in de koninginnenetappe van elf kilometer naar Mount Fuji de sterkste bergop. De nog maar 19-jarige Hugh Carthy (Rapha Condor JTL) werd tweede, Damien Monier (Bridgestone Anchor Cycling Team) finishte als derde. Grega Bole (foto, archief) neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Pier Paolo De Negri.

Poorseyedigolakhour won in februari ook de koninginnenetappe en het eindklassement in de Ronde van Langkawi (2.HC). Met nog twee etappes voor de boeg in de Ronde van Japan heeft Grega Bole (Vini Fantini Nippo) in het algemeen klassement zeventien seconden voorsprong op de Iraanse ritwinnaar en 22 seconden op Thomas Lebas.