Jhonatan Narvaez: “De beste renner ter wereld bergop volgen, is zwaar”
Foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2024 om 17:42

Jhonatan Narvaez: “De beste renner ter wereld bergop volgen, is zwaar”

Weinigen zullen Jhonatan Narvaez op voorhand hebben opgeschreven als de eerste ritwinnaar in de Giro d’Italia. Toch was de Ecuadoriaan zelf niet totaal onverrast. “We wisten met de ploeg al zeker een maand dat deze etappe me op het lijf geschreven was”, zegt Narvaez in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit is mijn tweede ritzege in de Giro d’Italia, maar deze is zeker mooier dan de eerste”, aldus de renner van INEOS Grenadiers. “Ik heb er hard voor gewerkt om hier te staan. De beste renner ter wereld bergop proberen te volgen, was heel zwaar. Daarom is het een extra mooie overwinning. Het doet op dit moment nog altijd pijn, maar ik heb wel gewonnen.”

In de sprint had de Ecuadoriaan een duidelijk plan: vooral lang genoeg wachten met zijn eigen aanzet. “Volgens mij is Pogacar van te ver aangegaan. Een sprint van tweehonderd meter na een zware etappe, is lang. Ik wilde er een kort sprintje van maken.”

Achteraf kreeg Narvaez uiteraard nog een extra cadeau. “De roze trui mogen dragen, is amazing. Onze sportdirecteur zei me gisteren nog: er zijn niet veel kansen in een grote ronde om de roze trui te pakken op de eerste dag voor renners zoals ik. Vaak heb je op dagen als deze een massasprint of een proloog, dus was dit de ideale kans.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.