Ivo Oliveira snelt naar proloogzege in Vredeskoers U23
foto: Sirotti (archief)
Youri IJnsen donderdag 1 juni 2017 om 18:19

Ivo Oliveira snelt naar proloogzege in Vredeskoers U23

Ivo Oliveira heeft de proloog in de Vredeskoers U23 2017 gewonnen. De 20-jarige Portugees liet in het centrum van het Tsjechische Krnov de Deen Casper Pedersen en Kevin Geniets uit Luxemburg achter zich. Oliveira is automatisch ook de eerste leider. Rens Tulner was de eerste Nederlander. Hij werd negentiende op vijf tellen.

Veld ligt dicht bijelkaar
Schaduwfavoriet Markus Freiberger bolde als eerste van het podium. Zeke Mostov was de eerste die een scherpe tijd neerzette, al kwam Tulner een minuutje later heel dicht bij zijn tijd. Vervolgens was het Pedersen die de tijd van Mostov uit de boeken reed. Hij kon slechts een dik kwartier genieten van de koppositie, want daarna was Oliveira hem te slim af. De Portugees komt samen met zijn tweelingbroer Rui uit voor Axeon Hagens Berman. In het slot leek Geniets gevaarlijk in de buurt te komen, maar hij verloor het op tienden en honderdsten. Minder geluk was er voor Joris Nieuwenhuis. De beloftenkampioen veldrijden kwam tijdens de proloog ten val en brak zijn sleutelbeen.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2017 20:30
Broertje van?
1 juni 2017 20:32
Van zijn tweelingbroer Rui ;-) Zo ver ik weet geen broertje van Nelson. Heb dat laatste nog proberen op te zoeken, maar kon dat destijds niet zo heel snel vinden.
1 juni 2017 20:33
Tweelingbroer van Rui Oliveira, tevens zijn ploeggenoot bij Axeon. Die liet al aardige resultaten zien in koersen in de VS; ze weten ze elke keer wel op te vissen bij Axeon. Doen ze goed.
(Maar er is volgens mij geen familieband met Nelson Oliveira)

Edit: Wil ik ook eens laten zien dat ik wat kennis heb van U23 coureurs, is Youri natuurlijk weer sneller ;)
1 juni 2017 20:38
Quote:
Bovendien is het interessant om te zien wat veldrijder Joris Nieuwenhuis’ capaciteiten op de weg zijn.
Kon beter, kon niet slechter.

Nee serieus, deze jongen hoort in een normale dag toch niet thuis op de laatste plaats? Ziekjes ofzo?
1 juni 2017 20:49
@ronddraaien
Heb hem een berichtje gestuurd, zal het toevoegen zodra ik antwoord heb.
1 juni 2017 20:55
@Youri
Kijk eens aan, wat een service!
2 juni 2017 09:33
waren het nou tienden of honderdsten? Dat het veld in de top dicht bij elkaar ligt op 2 kilometer lijkt me overigens verklaarbaar :P.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.