Jai Hindley droomt van het podium in Parijs: “Ik heb alles gedaan wat ik moest doen”
foto: Cor Vos
vrijdag 30 juni 2023 om 13:42

Jai Hindley droomt van het podium in Parijs: “Ik heb alles gedaan wat ik moest doen”

Jai Hindley is klaar voor zijn eerste deelname aan de Tour de France. De klimmer van BORA-hansgrohe, oud-winnaar van de Giro d’Italia, is een van de grote schaduwfavorieten voor de eindzege. Op de persconferentie toonde Hindley alvast heel wat vertrouwen. “We gaan proberen het podium in Parijs te halen.”

“Als een kleine jongen droomde ik al om hier te kunnen koersen. Ik heb er zeer veel zin in”, aldus de Australiër. “Dit is een speciaal moment. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat mijn team me gegeven heeft. Dat ik nu de grootste wielerwedstrijd van de wereld mag rijden, is echt groots. Ik voel me geweldig op de fiets en ben blij met het team waarmee we hier zijn.”

Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar zijn natuurlijk de twee grote favorieten voor het algemeen klassement, maar daarna wordt al snel de naam van Hindley genoemd. Het podium in Parijs lijkt niet onmogelijk. “Waarom niet? Deze koers is het grote doel. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen. We gaan proberen dat podium in Parijs te halen. Het zou in ieder geval een droom zijn.”

Hindley: “Dit jaar is een nieuwe kans”
“Of het een strijd wordt voor plek drie? Dat gaan we ondervinden in de komende drie weken”, gaat Hindley verder. “Dat is nu moeilijk te zeggen, maar die twee (Vingegaard en Pogacar, red.) zijn van wereldklasse. Vorig jaar waren ze duidelijk sterker dan de rest. Dit jaar is echter weer een nieuwe kans.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.