Jakob Fuglsang op weg naar eindzege in Ruta del Sol

zondag 24 februari 2019 om 08:09
Jakob Fuglsang op weg naar eindzege in Ruta del Sol

foto: Cor Vos

Tim Wellens begon als leider aan de voorlaatste etappe van de Ruta del Sol, maar de Belg kon onderweg naar Granada weinig uitrichten tegen het sterke Astana. De Kazachse formatie wist Wellens uiteindelijk te lossen, waardoor Jakob Fuglsang nu de stand aanvoert. “Missie geslaagd”, is dan ook zijn conclusie.

Astana besloot al snel om de koers hard te maken. “We probeerden Wellens al vroeg onder druk te zetten. We kregen de hulp van Mitchelton-Scott, dat eveneens een aanvallende koers reed. Het verliep allemaal perfect.” Op de laatste klim van de dag – de Alto de Hazallanas – viel Simon Yates aan.

“Had Yates wellicht kunnen volgen”
“Ik had hem wellicht kunnen volgen, maar ik besloot om bij mijn rivalen te blijven. Yates was geen bedreiging meer. Ons doel was het algemeen klassement, en dus besloot ik om het plan te blijven volgen.” Fuglsang kon in de finale rekenen op ploeggenoten Ion Izagirre en Pello Bilbao. “De ploeg heeft echt fantastisch werk geleverd.”

“Mijn ploeggenoten waren zo sterk”, is de Deen lovend. “We reden in de finale een goede afdaling, en hadden de volledige controle over de wedstrijd.” Fuglsang hoopt de slotetappe naar Alhaurín de la Torre zonder kleerscheuren door te komen. “Een lastige etappe, maar we hebben een sterke ploeg”, is hij optimistisch.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.