Jakobsen maakt in Ronde van Polen debuut als Nederlands kampioen

vrijdag 2 augustus 2019 om 14:04
Jakobsen maakt in Ronde van Polen debuut als Nederlands kampioen

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen werd eind juni Nederlands kampioen in het Gelderse Ede, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step moet nog zijn debuut maken in het rood-wit-blauw. De 22-jarige sprinter zal dit doen in de Ronde van Polen, die zaterdag begint met een relatief vlakke etappe.

Jakobsen zal worden uitgespeeld als sprintkopman. “We kunnen niet wachten om Fabio in zijn nieuwe trui te zien”, zo vertelt ploegleider Brian Holm. “Dit zal hem extra motivatie geven voor de vlakke etappes.” De Nederlander kan rekenen op een ervaren sprintaantrekker als Fabio Sabatini.

Verder is het uitkijken naar de Luxemburger Bob Jungels en de jonge Brit James Knox. Voor Jungels is het zijn eerste wedstrijd sinds de nationale kampioenschappen. “Voor Bob is het vooral zaak om koersritme op te doen.” De 23-jarige Knox werd onlangs nog derde in de Adriatica Ionica Race.

“James krijgt dan ook de kans als klassementsrenner. Hij heeft indruk gemaakt in Italië”, aldus Holm. Deceuninck-Quick-Step rekent verder nog op Rémi Cavagna, Pieter Serry en Petr Vakoč.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-pl Ronde van Polen (3-9 augustus) 
flag-fr Rémi Cavagna
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-lu Bob Jungels
flag-gb James Knox
flag-it Fabio Sabatini
flag-be Pieter Serry
flag-cz Petr Vakoč


Lees ook: Voorbeschouwing: Ronde van Polen 2019

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone