Jan Bakelants en Asbjørn Kragh Andersen aanwinsten Sunweb
woensdag 17 oktober 2018 om 11:22

Jan Bakelants en Asbjørn Kragh Andersen aanwinsten Sunweb

Jan Bakelants stapt over van AG2R La Mondiale naar Sunweb. De etappewinnaar in de Tour van 2013 moet ervaring toevoegen aan de ploeg in de klassiekers en grote ronden. Asbjørn Kragh Andersen zal Sunweb in 2019 bovendien versterken.

De 32-jarige Bakelants is inmiddels tien jaar prof. In die jaren won hij zes wedstrijden. Zijn komst naar Sunweb omschrijft de Vlaming als een nieuwe start. “Het zal een nieuwe uitdaging zijn die ik met beide handen zal aangrijpen na een moeilijk seizoen.” Hij verwijst hiermee op het lange revalidatieproces na zijn val in het ravijn in de Ronde van Lombardije 2017. “Ik kijk er echt naar uit om deel uit te maken van het team”, schrijft Bakelants in het persbericht.

Ploegleider Marc Reef is vooral te spreken over de ervaring van Bakelants. “We geloven dat hij ons gedurende het seizoen op een constant hoog niveau zal versterken en dat hij zijn ervaring met onze jongere jongens zal kunnen delen. Zijn teamgeest is een kenmerk dat zeer gewaardeerd wordt. Hij zal een belangrijke ondersteuning bieden in de heuvelklassiekers en grote ronden.”

Asbjørn Kragh Andersen
Søren Kragh Andersen krijgt in het nieuwe seizoen gezelschap van zijn oudere broer Asbjørn. In 2015 reden ze voor het laatst samen, bij Trefor-Blue Water. De 26-jarige renner die dit seizoen zowel voor Virtu Cycling als Waoo reed maakt in 2019 zijn WorldTour-debuut. Op 15 april jongstleden schreef Asbjørn Kragh Andersen de Tour du Loir et Cher E Provost op zijn naam. In Veenendaal-Veenendaal reed hij zich met een zevende plaats in de top tien. Op zijn erelijst prijken verder een etappe in de Tour des Fjords (2016) en een etappe in de Fleche du Sud (2015).

“De richting en de manier waarop het team werkt, is precies waarop ik ook graag werk. Ik heb dan ook het gevoel dat ik in het team zal passen”, verklaart Kragh Andersen, die houdt van voorjaarsklassiekers en korte, pittige beklimmingen. “Er is genoeg ruimte om nieuwe dingen te proberen, uit te blinken en over de hele linie verbeteringen aan te brengen.”

Reef geeft aan dat de Deen al langere tijd gevolgd wordt. “Hij biedt ondersteuning voor de klassiekers en voegt ook waarde toe aan onze sprinttrein. We willen deze twee kwaliteiten ontwikkelen om hem in staat te stellen het hoogste niveau te bereiken”, aldus Reef.

Eerder vandaag maakte Sunweb bekend niet door te gaan met Edward Theuns.

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2018 13:37
@NDI22 Ik hou niet van de eendaagse koersen en helemaal niet van het Vlaamse werk. Versterkingen voor dat deel van het Sunweb team zijn wat mij betreft dan ook niet interessant. Het aantrekken van de oudere Kragh Andersen, Bol, Pedersen en Nieuwenhuis boeien mij dan ook niet echt aangezien ze voornamelijk daarvoor zijn aangenomen. Ik volg voornamelijk de meerdaagse rondes en de 3 grote rondes en focus dus op een goede ploeg rondom Dumoulin/Kelderman/Oomen en dan kun je nou niet echt constateren dat die sterk is verbeterd. Bakelants en Roche zijn dan min of meer de vervangers van Geschke/Ten Dam. Power moet zichzelf nog bewijzen na 2 matige seizoenen en Hirschi is piepjong. Het team voor de meerdaagse rondes is mijns inziens dus niet veel verbeterd. Ik had verwacht dat er minimaal geïnvesteerd zou worden in 1 nu al écht goede klimmer omdat de spoeling bij Sunweb daarvan dun is. Er rijdt enorm veel jeugdig talent rond bij Sunweb, het is de WT ploeg met de gemiddeld laagste leeftijd, maar die zullen niet allemaal tot wasdom komen in 2019, dat gaat langer duren.
    17 oktober 2018 15:39
    Het team was al sterk genoeg. De toppers werden alleen niet vaak samen opgesteld door het geringe aantal renners en een aantal blessures. Als het volgend seizoen wel mogelijk is om de toppers vaker met elkaar te kunnen laten koersen doordat er in de breedte meer bij is gekomen, is het toch allemaal prima.

    Qua klimmers heb je Dumoulin als wereldtop. Daar achter Oomen en Kelderman als subtop. Dan komen jongens als Roche en Bakelants die top 20-30 rijden als knecht. Vul dat aan met wat hardrijders en je hebt een geweldig team. Zelfs al haal je Oomen of Kelderman er uit.
    18 oktober 2018 14:36
    @Petroeshka zoals NDI222 terecht zegt maak jij dezelfde fout als velen. Zet alle Sunweb-toppers in 1 koers en je hoeft amper goede klimmers te halen.

    Oh ja, check pcs head-to-head even; Roche is een stuk beter dan ltd en bakel en gesche zijn aan elkaar gewaagd.

    Zonde trouwens dat je alleen maar (grote) rondes kijkt....
17 oktober 2018 13:42
Dat Bakelants een goed renner is, staat buiten kijf. Maar hij past bij Sunweb als een tang op een varken. Hij speelt heel regelmatig cavalier seul en heeft sowieso al moeite om zich te plooien naar orders. Bij AG2R deed hij af en toe het tegenovergestelde van wat men hem vroeg omdat hij het order dwaas vond. Tja, dan is een ploeg als Sunweb waar de orders wel vaker dwaas zijn en waar de ploeggeest bijna belangrijker is dan de overwinningen echt een volledige mismatch langs beide kanten. Ik kan me niet anders inbeelden dan dat ze dat beiden weten. Voor Bakelants zal de tijd zijn beginnen dringen, waardoor hij voor Sunweb een koopje werd.
17 oktober 2018 15:58
Ik vind Bakelants een goede aanwinst voor sunweb. Leuke kerel met ervaring.
Smeets noemde hem Bakelmans
17 oktober 2018 16:27
Adekwate vervanger voor Geschke
17 oktober 2018 17:18
Bakelants is een intelligente renner (heeft die trouwens geen universitair diploma?) met koersinzicht, en kan lang meegaan in zowel zware eendagswedstrijden als in het gebergte. Zou een uitstekende wegkapitein zijn denk ik. Heeft vermoedelijk meer gezond verstand dan menig sportief directeur.
17 oktober 2018 17:46
Yes, Bakelandts erbij. Ik zie hem graag rijden en het is een slimme renner. Hopelijk luistert de ploegleiding ook een beetje naar hem.
17 oktober 2018 18:10
Bakie is een principieel mens. Daar zullen in de samenwerking met Sunweb dan ook weinig misverstanden ontstaan. Hij kan nog steeds zijn grote basis aan talent aanspreken ondanks de zware valpartij. In zijn laatste 20 koersen kwam hij 13x bij de eerste 25 binnen. Je zult denken: wat een vreemde statistiek? maar dat is een constante in prestaties en blijk geven van het niet zomaar 'te laten lopen'.
17 oktober 2018 18:52
Je hoeft niet 3 weken met je hele team op kop te rijden om de Tour te winnen. Met Kelderman en Oomen heb je genoeg top klim knechten en voor de rest heb je sterke kerels nodig. Die hebben ze ook met types als Andersen, Matthews, Bakelmans en Roche. Het type renner dus dat op het vlakke en in de heuvels goed mee kan en eventueel vooruit gestuurd kan worden om een berg over te komen.

Denk nou niet dat je 7 top klimmers meekrijgt zoals bij Sky hey geval is want dat kun je niet betalen
19 oktober 2018 08:43
Wat wel lachen is, is dat ze bij Sunweb lekker paniekerig doen over renners van, in hun ogen, dubieuse teams, en tegelijkertijd zijn hun laatste drie aankopen de zoon van een vermeend epo-gebruiker, een voormalig Radioshack-renner en een pupil van Bjarne Riis.... :D

Om te reageren moet je ingelogd zijn.