Jan Bakelants klopt Voeckler in Grote Prijs van Wallonië
woensdag 18 september 2013 om 16:57

Jan Bakelants klopt Voeckler in Grote Prijs van Wallonië

Jan Bakelants heeft de Grote Prijs van Wallonië gewonnen. In het tenue van de Belgische nationale ploeg klopte hij Thomas Voeckler (Europcar) in een sprint met twee. De Zwitser Mathias Frank (BMC Racing) eiste de derde plaats op.

Tien leiders met daarbij onder meer Niki Terpstra, Frederik Veuchelen en Vincent Jérôme maakten het mooie weer in de eerste wedstrijdhelft. Zij liepen echter niet ver weg van het peloton, waardoor de zege nooit dichtbij was.

Waar de GP van Wallonië de voorbij jaren een gesloten finale kende, barstte de wedstrijd ditmaal al op dertig kilometer van het einde open. AG2R La Mondiale gaf de aanzet tot waaiervorming, waarna Omega Pharma-Quickstep hun hulp schonk. Het gevolg van deze actie was dat slechts een vijftigkoppige groep aanspraak op de overwinning maakte.

Tien kilometer later kregen de renners de eerste van drie lastige hellingen voor de wielen geschoven. Jan Bakelants waagde als eerste van de favorieten een aanval, en kreeg Thomas Voeckler en Mathias Frank met zich mee. Het uitgedunde peloton had geen reactie in huis, en gaf het drietal een halve minuut.

Dat bleek voldoende voor Bakelants, Voeckler en Frank. Bij aanvang van slotklim de Citadel van Namen trokken de Fransman en de Belg meteen door, waarna Frank brak. Een sprint á deux moest over de zege beslissen, en daarin toonde Bakelants zich duidelijk sneller dan Voeckler.

GP de Wallonie 2013 (1.1)
1. Jan Bakelants (België/Belgische nationale ploeg)
2. Thomas Voeckler (Frankrijk/Team Europcar)
3. Mathias Frank (Zwitserland/BMC Racing Team)
4. Florian Vachon (Frankrijk/Bretagne-Séché)
5. Michal Kwiatkowski (Polen/Omega Pharma-Quickstep)
6. Tom Dumoulin (Nederland/Argos-Shimano)
7. Zico Waeytens (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
8. Sylvain Chavanel (Frankrijk/Omega Pharma-Quickstep)
9. Julien Simon (Frankrijk/Team Sojasun)
10. Philippe Gilbert (België/BMC Racing Team)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.