Jan Boven: “Gent-Wevelgem wordt een strijd der overlevenden”
Foto: Sirotti
zaterdag 28 maart 2015 om 13:22

Jan Boven: “Gent-Wevelgem wordt een strijd der overlevenden”

Het peloton krijgt zondag een zware editie van Gent-Wevelgem voorgeschoteld. Storm en regen gaan vermoedelijk voor helse omstandigheden zorgen. “Het wordt een strijd der overlevenden”, voorspelt ploegleider Jan Boven op de website van LottoNL-Jumbo.

“Je moet heel goed zijn om te kunnen sprinten in Gent-Wevelgem. Het zou mooi zijn als we in de finale nog twee jongens bij Sep hebben zitten. Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants en Bram Tankink zijn daarvoor de aangewezen personen.”

Afgelopen woensdag ging het op dat vlak mis. In Dwars door Vlaanderen reed alleen Tom Van Asbroeck de koers uit. “Nico Verhoeven en ik kunnen altijd goed relativeren, maar woensdag vielen zelfs wij volledig stil. Dat we Dwars door Vlaanderen maar met één man uitreden, was echt dikke pech.”

“Vrijdag verliep de E3 Harelbeke wel heel goed en zaten we veel van voren. Dan is het extra fijn om te zien dat Bram Tankink zo goed reed en ook Sep Vanmarcke heeft het uitstekend gedaan”, aldus Boven.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Gent Wevelgem (29 maart):
flag-be Tom van Asbroeck
flag-nl Rick Flens
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Barry Markus
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Sep Vanmarcke
flag-be Maarten Wynants

Update 14:35
Moreno Hofland is ziek en moet Gent-Wevelgem laten schieten. LottoNL-Jumbo heeft Barry Markus opgeroepen als vervanger.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2015 16:23
Met dit weer wordt het geen groepsspurt. Ik verwacht morgen dezelfde namen als vrijdag.
***** Vanmarcke
**** Thomas,Stybar,Kristoff,Degenkolb,Van Avermaet
*** Wallays,Theuns,Breschel,Sagan, Roelandts
* Bauer, Paolini,Trentin,Oss,Boasson Hagen
Black Horse: Gert Steegmans
28 maart 2015 17:20
Hofland is teveel ziek en zal er niet komen , blijf hangen in een talent
28 maart 2015 17:30
Kan iemand mij vertellen waarom Terpstra hier in godsnaam niet rijdt?
28 maart 2015 17:36
Hebben ze hun selectie daar al gegeven? Terpstra zou in eerste instantie namelijk gewoon gaan starten dacht ik. Na een tegenvallende koers in Dwars door Vlaanderen meldde hij lig nog dat de focus nu op E3 en Wevelgem ging en daarna kwam nog een bericht dat hij De Panne over slaat dit jaar.
28 maart 2015 17:49
De selectie is een uurtje geleden op de website van de ploeg gezet en Terpstra gaat dus gewoon starten.
28 maart 2015 18:22
@xistnc

dat was een algemene vraag, ik zou denken dat iedereen dat wel ziet...

mijn antwoord:"Als er maar één van de 7 finisht, en je verklaart dat als ploegleiding gewoon als dikke pech, dan blijf je wel gewoon heel goed in relativeren..."
28 maart 2015 18:30
Jan Boven zou in zijn relativerende modus zijn schouders ophalen en zeggen: 'tja.. we hadden gewoon pech.'

Jan Boven zonder zijn relativerende modus: 'dat was echt dikke pech Nico.'
Nico: 'Hop, hop..'
28 maart 2015 18:35
Lol @ vlek. De PR-genieën uit de Rabotijd hebben kennelijk een paar Jumbo-uitzendkrachten als opvolgers die t nog bonter maken.
28 maart 2015 18:35
@hildeke

black horse?
28 maart 2015 19:39
Quote:

Jungle Man - 28 maart 2015 om 14:02
Heb niet alles kunnen zien van de E3 prijs, maar heb de indruk dat Sep vanMarcke wel heel erg veel op zich zelf was aangewezen. Wat doet TLJ minder goed dan andere ploegen?


Ze hebben geen plan, geen visie, geen idee. Ze komen niet verder dan ,,kopman ondersteunen en zien waar het schip strandt", maar waar dat schip dan strandt, hoe ze het schip moet laten stranden en wanneer, dat bepalen de andere ploegen voor ze. Zo'n reactie van Boven ook bijvoorbeeld weer.

Quote:
“Je moet heel goed zijn om te kunnen sprinten in Gent-Wevelgem. Het zou mooi zijn als we in de finale nog twee jongens bij Sep hebben zitten. Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants en Bram Tankink zijn daarvoor de aangewezen personen.”


Allereerst kom je met Vanmarcke in een sprint niet verder dan een leuke ereplaats. Koop je niets voor. Dat is dus al geen plan. Voor de rest zijn er nog zeven andere coureurs, waar kennelijk niet verder over is nagedacht dan: ,,nou hopen dat ze nog bij Vanmarcke zitten aan het end, die en die en die zouden dat misschien kunnen".

Dat motiveert en inspireert toch niet voor die renners. En dan zitten ze bij Vanmarcke, en dan? Te laat nog een beetje meehelpen met achtervolgen van de koplopers die al te ver weg zijn, zoals gisteren?
Dat afwachtende gedoe bij LJ word je echt moedeloos van.
28 maart 2015 19:51
Quote:
wanneer, dat bepalen de andere ploegen voor ze

Onzin. Volgens mij was vrijdag heel duidelijk waar het volgens het plan moest gebeuren en waar Vanmarcke toen moest worden afgezet door Leezer (een van de zeven andere). En het eerste moment dat de koers open gebroken kan worden, zat Vanmarcke in de best denkbare positie. Volgens mij was het vrijdag ook heel duidelijk wat de bedoeling was voor Flens en Wagner (en Tjallingii na het wegvallen van Wagner). En dat dezelfde drie die daar door Boven genoemd worden moesten proberen mee te zijn als de groep toch weer aan zou dikken.

Je kunt misschien graag een ander plan zien (ben ik overigens wel benieuwd naar welke tactiek), maar dat er niet zichtbaar was wat de bedoeling was afgelopen vrijdag kun je moeilijk stellen.
28 maart 2015 20:17
Quote:
@pirazzi
Wat vond je precies zo grappig aan Greipel z’n miserie van vorig jaar?
Vreemde reactie ..
Zijn verwondingen waren natuurlijk niet grappig maar het feit dat hij niet kon waarderen dat een andere Duitser (Degenkolb) won vond ik om te lachen.
28 maart 2015 20:19
Dat hij zelf een goede kans was misgelopen om te winnen had er natuurlijk niets mee te maken.
28 maart 2015 21:06
Hofland was nog niet goed hersteld van zijn sinusitis van vlak voor PN. Toch gestart en dan blijf je, ondanks (vooral door)een antibioticakuur juist doorkwakkelen! Dit is knudde voor hem en de ploeg.
Eerst maar even goed uitzieken!
29 maart 2015 00:06
Als darkhorse zou ik dan eerder Danielle Oss noemen, vind hem dit voorjaar sterk rijden en met een niet 100% fitte Van Avermaet geef/gun ik hem wel een kansje.
29 maart 2015 07:10
@pirazzi
Alsof dat de reden was :D.. Gewoon frustratie zegt je niets?
29 maart 2015 08:48
Ja ik denk dat hij anders had gereageerd als iemand anders dan Degenkolb had gewonnen. Later dat seizoen nam Greipel wel revanche door Duits kampioen te worden.
29 maart 2015 11:48
Regen valt met bakken uit de lucht in Wevelgem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.