Jarno Mobach wint Parijs-Roubaix voor junioren
Foto: WielerFlits
zondag 10 april 2016 om 14:18

Jarno Mobach wint Parijs-Roubaix voor junioren

De Nederlander Jarno Mobach heeft Parijs-Roubaix voor junioren gewonnen. De 17-jarige Zeeuws-Vlaming kwam in Roubaix als eerste over de finish. Landgenoot Nils Eekhoff eindigde op een tweede plaats. De Fransman Tanguy Turgis eindigde als derde.

Ook vorig jaar ging de overwinning naar een Nederlander. Toen was het Bram Welten die de wedstrijd op zijn naam schreef, voor landgenoot Pascal Eenkhoorn.

“Het is heel mooi om zo aan te komen, op die piste, en dan ook nog winnen,” reageerde hij na afloop. “Er was drie man weggereden en daar zat ik niet bij. Maar vlak voor de voorlaatste kasseienstrook kon ik aansluiten,” kijkt hij terug. “Vlak na die kasseistrook lukte het me om opnieuw weg te rijden en daarna ben ik dus ook weggebleven.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
10 april 2016 14:44
Mooi nieuws! We kunnen wellicht straks genieten van een goeie generatie voor de Vlaamse klassiekers :)
10 april 2016 15:19
De ommezwaai in de opleidingsploegen in Nederland begint wel echt zijn vruchten af te werpen. Nadeel dat het nog langer wachten wordt op een Nederlandse tourwinnaar ;)
10 april 2016 15:53
Eekhoff is een klasse klimmer en dat was vorig jaar Eenkhoorn ook. Dus wie hier wint wil niks zeggen
10 april 2016 16:03
@Lutsenkofan,

Eekhoff is inderdaad een klasse klimmer, maar te oordelen naar zijn goede prestaties dit jaar al ook behoorlijk allround, wat overigens niet onmogelijk is, Nibali bewees al dat een klasse klimmer soms ook goed over de kasseien kan.
Eenkhoorn kan aardig mee omhoog maar was ook bij de Junioren al een jongen die het voornamelijk van het vlaamse en waalse werk, en misschien een beetje middengebergte moet hebben.
10 april 2016 17:38
De 17-jarige "Zeeuws-Vlaming" is gekunsteld taalgebruik en wel erg slecht Nederlands! Het is "Zeeuw" of de .... uit "Zeeuws-Vlaanderen"!

De prestatie van de renner is dus beter dan de prestatie van de redacteur!
10 april 2016 17:46
@kaalpani
Is weinig verkeerd aan:
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/930/zeeuwschvlaanderen_zeeuwsvlaanderen/
11 april 2016 05:04
Bij doorkomst in Mons-en-Pevele was het al een beetje Hollands glorie. Mooie toekomst!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.