Jasper De Buyst uit voorzorg niet meer van start in Turkije
foto: Cor Vos
zaterdag 20 april 2019 om 11:48

Jasper De Buyst uit voorzorg niet meer van start in Turkije

Jasper De Buyst is vandaag niet meer gestart in de Ronde van Turkije. De Belg is nog altijd niet helemaal hersteld van de schouderbladbreuk die hij opliep bij een val in Parijs-Nice en wil geen risico’s nemen op de gevaarlijke en gladde wegen, die in de koninginnenrit te wachten liggen.

“Niet meer gestart in de Ronde van Turkije, dus zoek niet naar me”, schrijft De Buyst op zijn social media. “De gladde wegen bij de start en het feit dat ik geen enkel risico kan nemen door de breuk gaven de doorslag.” Hoewel de Belg nog niet helemaal hersteld is van de schouderbladbreuk, koerste hij deze week toch in Turkije. Hij achtte deelname noodzakelijk om koersritme op te doen voor de Giro d’Italia, waar hij voor Caleb Ewan wil werken.

“Ik weet, dit is niet de meest lastige rittenkoers. Maar ik heb hier elke dag een dokter, masseur en kine in de buurt”, lichtte hij toe in aanloop naar de Turkse rittenkoers. “Stel dat ik in Calpe plots last krijg, dan zit je daar in je eentje en kan je op zoek. Dan ben ik hier beter af.” Tussen Turkije en de Giro staan geen wedstrijden meer op De Buysts agenda. Na de Giro rijdt hij nog de Baloise Belgium Tour en een paar eendagswedstrijden richting het Belgisch kampioenschap op de weg.

Niet alleen De Buyst gaf er de brui aan, ook Lukas Pöstlberger, Mark Renshaw en Oscar Cabedo stapten niet meer op voor de vijfde etappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.