vrijdag 5 april 2024 om 18:45

Jasper Philipsen in luxe-situatie naar Roubaix: “Geeft ons rust en comfort”

Video Jasper Philipsen heeft Milaan-San Remo al op zak, Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen. De kopmannen van Alpecin-Deceuninck kunnen dus in alle rust toeleven naar Parijs-Roubaix, het derde monument van het seizoen.

“Het geeft ons rust en comfort naar zondag toe”, vindt Philipsen voor onze camera. “We willen graag winnen, en hebben een sterke ploeg om dat mogelijk te maken. Maar er zijn veel concurrenten ook. Behalve Mathieu geen echte superfavoriet. Mads Pedersen is er wel eentje, de top is ook vrij breed. Maar in Roubaix moet alles meezitten.”

Een eventuele natte Parijs-Roubaix schrikt de nummer twee van vorig jaar niet per sé af. “Mijn weerradar ziet er goed uit. Maar mocht het toch nat liggen, heb ik niet per se schrik. Het is wel iets waar we rekening mee moeten houden. Zaterdag is een warmere dag, dus het kan zomaar zijn dat alles snel opgedroogd geraakt.”

Tot slot vroegen we ook Philipsen naar de bewuste chicane voor het Bos van Wallers, die al veel commotie veroorzaakte. “Het is een poging tot een oplossing, een initiatief. Of het de juiste is, dat betwijfel ik. Ik denk dat zondag iets zal vertellen. Voor hetzelfde geld wordt de koers al voordien opengebroken en komen we daar aan met een kleinere groep. Laat ons hopen dat het een stap is in de juiste richting.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.