Jasper Philipsen: “Mijn conditie zal alleen maar groeien”
foto: Cor Vos
woensdag 16 januari 2019 om 12:41

Jasper Philipsen: “Mijn conditie zal alleen maar groeien”

Wie deze week een wild sprintende en schokschouderende UAE Emirates-coureur van voren ziet in de Tour Down Under, weet vanaf nu dat deze renner Jasper Philipsen heet. De 20-jarige Belg verbrak zijn contract bij Hagens Berman Axeon en meet zich nu met de beste sprinters in de WorldTour. In Australië werd hij in de eerste twee ritten zesde en vijfde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de hectische slotkilometer probeerde de jongeling zich te plaatsen. “Het was een zwaar gevecht om goed in positie te komen”, vertelt Philipsen in een persbericht van zijn nieuwe ploeg. “Ik sprong van wiel naar wiel, totdat ik de goede situatie te pakken had: in de slipstream van Peter Sagan. Ik voelde me goed in de sprint, maar dat was niet goed genoeg om nog posities goed te maken op de streep. Maar we staan pas aan het begin van het seizoen. Mijn conditie zal alleen maar groeien en dat geeft me een comfortabel gevoel.” De snelle man kan ook goed uit de voeten in het Vlaamse werk. Een vergelijking met Tom Boonen is dan al snel gemaakt.

Philipsens klassementskopmannen Diego Ulissi en Tadej Pogačar waren in de slotkilometer slachtoffers van de massale valpartij aan de voorkant van het peloton. Volgens UAE Emirates hebben beiden echter geen serieuze verwondingen opgelopen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.