Jasper Stuyven: “Ik wist dat ik alles of niets moest spelen”
zaterdag 20 maart 2021 om 17:00

Jasper Stuyven: “Ik wist dat ik alles of niets moest spelen”

Jasper Stuyven heeft gegokt en gewonnen in Milaan-San Remo. De Belg van Trek-Segafredo demarreerde na de afdaling van de Poggio en wist op de Via Roma de sprintende groep met favorieten nog net voor te blijven. “Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière”, jubelde hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Deze overwinning had ik absoluut niet verwacht. Er zijn drie mannen die er bovenuit steken. Iedereen spreekt momenteel over hun”, wees Stuyven naar de drie topfavorieten Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Julian Alaphilippe.

“Met de ploeg hadden we vandaag ons eigen plan. Om daar te zitten waar we moesten zitten en mee te strijden voor de winst. Ik voelde me heel de dag al goed. Op de top van Poggio zag ik dat er nog veel snelle mannen in de voorste groep zaten. Ik wist toen dat ik alles of niets moest spelen.”

“Na de afdaling van de Poggio zag ik mijn kans en ben ik all in gegaan. Gelukkig kon ik het volhouden tot de finish. Of je nu wint met een meter voorsprong of met een centimeter maakt niet uit. Alleen de overwinning telt. Het is gewoon geweldig dat ik het vandaag heb afgemaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.