Jayco AlUla wil verlengen met Simon Yates: “Maar het hangt af van wat we kunnen uitgeven”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 april 2024 om 11:01

Jayco AlUla wil verlengen met Simon Yates: “Maar het hangt af van wat we kunnen uitgeven”

Simon Yates koerst al tien jaar voor Jayco AlUla en voorgangers, maar het contract van de 31-jarige Britse klimmer loopt aan het einde van dit seizoen af. Als het aan de Australische formatie ligt, zal Yates ook na 2024 uitkomen voor de ploeg.

“Simon maakt al sinds hij samen met zijn broer (Adam, red.) profwielrenner is geworden deel uit van de ploeg. Hij voelt zich onderdeel van het team en heeft ook altijd goede resultaten geboekt. Wat hij vorig jaar deed in de Tour de France (4e in het eindklassement, red.) was geweldig. Het is ook fantastisch wat hij dit jaar nog wist te bereiken in de AlUla Tour”, geeft algemeen manager Brent Copeland aan in gesprek met GCN.

“We willen dus graag dat hij aan boord blijft”, draait Copeland niet om de hete brij heen. “We hebben nog niet de kans gehad om samen te zitten, om te praten over de sportieve aspecten, zijn verwachtingen en die van ons. Dat zou in de komende weken moeten gebeuren. Ik heb met zijn makelaar gebeld om een afspraak te maken.”

Toch houdt Copeland een slag om de arm. “Ik zou zeggen dat we er alle vertrouwen in hadden, als het budget geen probleem was. Het hangt af van wat we kunnen spenderen en wat we kunnen doen om hem aan boord te houden. Bij elke ploeg is een kopman belangrijk, ook als het gaat om de andere renners binnen je selectie. Er hangt veel vanaf. Je praat wel met verschillende coureurs, maar onderneemt pas actie als je de kopman hebt binnengehaald.”

Aflopende contracten
Jayco AlUla moet nog tien plekken invullen richting 2025, maar de ploeg is niet van plan om veel nieuwe renners aan te trekken. “We hebben heel wat renners met een aflopend contract en die willen we behouden. We hebben coureurs die al sinds het begin deel uitmaken van het team. Ze kennen de cultuur door en door. Als we er op alle vlakken kunnen uitkomen, zullen we de contracten verlengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.