Jerome Baugnies verrast peloton in Tour des Fjords

woensdag 28 mei 2014 om 17:56
Baugnies

foto: Sirotti

Jerome Baugnies heeft de openingsrit in de Tour des Fjords gewonnen. De Belg van Wanty-Groupe Gobert plaatste in de slotkilometers een aanval vanuit het peloton en werd niet meer ingerekend. Magnus Cort Nielsen (Cult Energy Vital Water) en Sondre Holst Enger (Sparebanken Sør) vervolledigden het podium.

Negen renners reden in de openingsfase van de koers weg. Hierbij zaten twee Nederlanders: Wesley Kreder (Wanty Groupe Gobert) en Piotr Havik (Rabobank Development Team). Zij kregen Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen), Amets Txurruka (Caja Rural), Arkadiusz Owsian (ActiveJet Team), Reidar Bohlin Borgersen (Team Joker), Filip Eidsheim (Team FixIT.no), Michael Reihs (Cult Energy Vital Water) en Thomas Stewart (Madison Genesis) met zich mee.

Het negental kreeg een maximale voorsprong van ruim vijf minuten, maar dat bleek niet voldoende. De koplopers werden op tijd ingerekend. Op de laatste beklimming van de dag probeerde Marc de Maar (UnitedHealthcare) ervan door te gaan. Samen met de Italiaan Davide Formolo (Cannondale) reed hij even voor het peloton uit, maar het tweetal werd snel bijgehaald door het peloton. Ook nieuwe ontsnappingspogingen hadden geen succes. Een grote groep leek af te stevenen op een massasprint.

Jerome Baugnies had echter andere plannen. De Belg sprong in de laatste kilometers weg. Cannondale probeerde de renner van Wanty-Groupe Gobert bij te halen, maar ze kwamen net te laat. De zege ging verrassend naar Baugnies, die bovendien leider in het klassement wordt.

Tour des Fjords (2.1)
Etappe 1: Bergen – Ulvik (161km)

1. flag-be Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) in 3u52m54s
2. flag-dk Magnus Cort Nielsen (Cult Energy Vital Water) allen in z.t.
3. flag-no Sondre Holst Enger (Sparebanken Sør)
4. flag-ru Nikolay Trusov (Tinkoff-Saxo)
5. flag-no Alexander Kristoff (Katusha)
6. flag-it Kristian Sbaragli (MTN – Qhubeka)
7. flag-be Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen)
8. flag-it Alberto Bettiol (Cannondale)
9. flag-dk Patrick Clausen (Team Trefor – Blue Water)
10. flag-be Grégory Habeaux (Wanty-Groupe Gobert)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.