Jesper Asselman: “Tijdrit rijden in witte trui wordt geweldig”
foto: Sirotti
woensdag 12 augustus 2015 om 17:16

Jesper Asselman: “Tijdrit rijden in witte trui wordt geweldig”

Aan het sprookje voor Jesper Asselman in de Eneco Tour komt voorlopig nog geen eind. Omdat de uitslag van de massasprint woensdag in zijn voordeel was, rijdt hij morgen in de tijdrit opnieuw in de witte leiderstrui. “Het is prachtig om in de tijdrit als laatste te morgen starten”, keek de renner van Roompot Oranje Peloton in het flash-interview alvast vooruit. “Ik ga alles geven en dan maar kijken waar ik eindig.”

Asselman wist dat hij zijn lot vandaag eigenlijk niet in eigen hand had. Door het spel der bonificatieseconden had hij zijn trui zomaar kwijt kunnen raken aan een van de sprinters. “De uitslag moest in mijn voordeel zijn en dat was gelukkig ook zo”, glunderde hij. “Als het goed is, houd ik één seconde over.” Die minimale voorsprong heeft hij op Tom Boonen en Elia Viviani.

Onderweg van Beveren naar Ardooie mocht Asselman de nodige felicitaties in ontvangst nemen. “De hele dag kwamen mensen me vertellen dat ze het mooi vinden dat ik aan de leiding sta. Het was supergaaf om met mijn ploeggenoten op kop te rijden. Zo hebben we de voorsprong van de kopgroep goed binnen de perken kunnen houden.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2015 17:25
beetje overhyped dit
12 augustus 2015 17:31
Volgens mij zei er iemand laatst dat Roompot pelotonvulling was....
12 augustus 2015 17:32
Gun die jongen het ook gewoon en ga niet lopen azijnzeiken.
12 augustus 2015 17:32
Het flashinterview door L1 verslaggever Bas van Mulken. L1 mag hier best als bron in feite de credits krijgen. Doen al jaren fantastisch werk voor de wielersport. Binnenkort zelfs vrouwenkoers live op zender. Kortom een zender met een echt hart voor de sport.
12 augustus 2015 17:43
Ik gun het die gast wel, de (nieuwe) ploeg komt positief in het nieuws, de renner zelf ook dus wat wil men nog meer.
12 augustus 2015 17:44
Leuk voor die jongen. Toch fantastisch dat je aanvalslust dankzij die gouden kilometer wordt beloond
12 augustus 2015 18:20
Toch gewoon schitterend voor die jongen en voor Roompot? Ik hoop dat hij net zoals bij Kristoff in de Driedaagse een ongelofelijke tijdrit rijdt en in het wit mag blijven :)
12 augustus 2015 19:07
Leuk voor deze ploeg en renner, ik vind het iig leuk team wat ze doen met de renners en capaciteiten.
12 augustus 2015 20:04
Maximale publiciteit in eigen land! Zo hoort het voor een Nederlandse ploeg. Petje af voor Asselman en ik snap werkelijk niet hoe een wielerliefhebber deze aandacht als "overhyped" kan betitelen. In feite is deze ploeg heel bewust bezig om zich te tonen in deze belangrijkste Nederlandse etappewedstrijd en daar zijn ze prima in geslaagd, zelfs als het na morgen wat minder wordt. Petje af !
12 augustus 2015 20:07
@LG: Zeker. En het niveau van het commentaar is ook gewoon goed.
12 augustus 2015 20:42
@ sooike Ik ben nou eenmaal niet zo chauvinistisch als de meesten hier ;), als het een buitenlander was geweest was al die aandacht er namelijk in veel mindere mate. Neemt niet weg dat ik het zeker leuk vind voor Asselman en Roompot!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.