Jhonatan Narvaez tekent bij Sky
Jhonatan Narvaez - Foto: Sirotti
donderdag 18 oktober 2018 om 11:21

Jhonatan Narvaez tekent bij Sky

Sky heeft zich versterkt met Jhonatan Narvaez. De 21-jarige Ecuadoriaan had nog een doorlopend contract bij Quick-Step. De komst van Narvaez betekent de eerste bevestigde nieuwe renner van Sky voor 2019.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik het naar mijn zin ga hebben bij deze ploeg. Er rijden veel grote renners die al veel bereikt hebben en een sterke groep renners uit Latijns Amerika”, aldus Narvaez.

Narvaez werd in 2017 kampioen van zijn land. Bovendien won hij dat jaar het Circuit des Ardennes. Afgelopen seizoen waren een vijfde plek in de Tour de Wallonie en een tweede plaats in de Drome Classic zijn beste klasseringen.

“Jhonatan is een enorm veelzijdige renner”, licht coach Xabier Artetxe toe. “Je zou hem kunnen vergelijken met Jonathan Castroviejo omdat ze vergelijkbare renners zijn die goed presteren op het vlakke, een goede tijdrit kunnen rijden en – hoewel ze geen zuivere klimmers zijn – ook heel goed kunnen klimmen”, legt hij uit. “Dit jaar zagen we hem goed presteren in verschillende omstandigheden. Hij kon op kop rijden voor zijn teamgenoten en meestrijden in aankomsten bergop. Daarnaast deed hij het goed in eendagswedstrijden en de klassiekers in België.  Hij is nog steeds erg jong, dus we moeten nog gaan bepalen waar hij in de toekomst het beste tot zijn recht zal komen.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2018 11:28
Ik denk dat Patje niet dan óók nog Gaviria laat afkopen, hij moet wel gegarandeerd groterondesucces houden natuurlijk.
18 oktober 2018 11:29
Ik vraag me echt af of ook maar iemand hier sportief beter van wordt. Financieel wel ja.
18 oktober 2018 14:28
"Er rijden veel grote renners die al veel bereikt hebben"
Er rijden daar inderdaad veel grote renners.
En twee (vooruit, drie) daarvan hebben al veel bereikt.
18 oktober 2018 16:26
Ik vond het eigenlijk een rare aankoop, want Narvaez is me dit jaar totaal niet opgevallen. Maar hij heeft bij nader inzien af en toe toch wel een leuke uitslag er tussen zitten. Al is het niet dermate indrukwekkend, dat ik daar nou een afkoopsom voor zou gaan neertellen. Dan kan je toch beter een vrije renner contracteren.
    18 oktober 2018 17:51
    Precies dit, was mij ook niet echt opgevallen maar als je dan zijn statistieken bekijkt, heeft hoj toch top 10s gereden in aardig verschillende wedstrijden (TTT San Juan, Dwars door West Vlaanderen, Tour de Wallonie diverse ritten). Toch een aardig talent.
18 oktober 2018 17:29
Het zou mooi zijn als de UCI een budgetplafon van 25 miljoen euro zou implementeren. Sky heeft (door de krapere broek van Katusha en de teloorgang van BMC) nu meer dan tien miljoen euro per jaar meer te besteden dan de op één na rijkste ploeg. Erger nog, hun budget is ongeveer drie keer zo hoog als dat van de "armste" ploeg van de WorldTour.
    18 oktober 2018 17:43
    Helemaal mee eens. In de ideale wereld heeft elke ploeg hetzelfde budget, en de nivellering in budget zou door de UCI zoveel mogelijk gestimuleerd moeten worden.
    18 oktober 2018 18:12
    Het budget van Sky is bijna evenveel als dat van de UCI (40 miljoen) en benadert dat van de WADA (50 miljoen)…
    In een ideale wereld zijn er wel degelijk budgetverschillen, - binnen redelijke marges-, zodat armere ploegen gedwongen zijn slim en creatief te handelen om rijkere ploegen af te troeven.
    18 oktober 2018 18:50
    Het lijkt wel een pleidooi voor het communisme. Sky mag dan wel de rijkste ploeg zijn, ze zijn niet de meest succesvolle van dit jaar. Een van de leukere dingen in het leven is toch dat David af en toe van Goliath wint.
    18 oktober 2018 21:54
    Budget zegt ook niet alles. Eigenlijk heeft Sky het, afgezien van het klassement in de giro en de tour, dit jaar helemaal niet zo goed gedaan.
18 oktober 2018 18:00
Zo vreemd, die gast heeft vooral in dienst gereden. Waarom tel je daar een afkoopsom voor neer?
18 oktober 2018 22:40
Quote:
een sterke groep renners uit Latijns Amerika”, aldus Narvaez.


Ehm, Sergio Henao gaat volgend jaar weg, Sebastian Henao mag vast ook niet blijven. Hou je alleen Bernal over.

Al die lulverhalen altijd. Die gast gaat daar gewoon rijden voor de dikke centen, meer niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.