Jimmy Janssens staat te kijken van derde plaats Etoile de Bessèges
Janssens (rechts) werd derde in Etoile de Bessèges. foto: Cor Vos
woensdag 13 februari 2019 om 13:05

Jimmy Janssens staat te kijken van derde plaats Etoile de Bessèges

Jimmy Janssens (Corendon-Circus) baarde afgelopen week opzien door derde te eindigen in Etoile de Bessèges. Zelf was hij ook verrast, zegt de 29-jarige renner tegen Het Laatste Nieuws. “Ik sta er zelf een beetje van te kijken dat ik dit allemaal kan.”

Op jonge leeftijd deed Janssens vooral aan motorcross. Na een zware valpartij waarbij hij zijn polsen brak en milt scheurde, stapte hij op de fiets. “Ik was altijd bij de beteren, maar reed wat te onstuimig – en dat betaal je cash op het einde van de koers, natuurlijk”, geeft Janssens aan. Toch was de liefde voor het fietsen er sindsdien niet iedere dag. De coureur geboren in Herentals stopte twee jaar met de wielersport en ging werken. “Mijn fiets raakte ik niet meer aan. Maar het knaagde. En nadat ik opnieuw eens was gaan fietsen, kwam de goesting terug”, aldus Janssens.

Ongekende waardes
Op zoek naar knechten voor Mathieu van der Poel kwam ploegmanager Christophe Roodhooft al snel uit bij de renner die vorig jaar reed voor Cibel-Cibon. “We waren op zoek naar mensen die bergop konden. Dat soort coureurs hadden we nodig, want daar wil Mathieu ook scoren”, vertelt Roodhooft. Toen de ploegleiding de resultaten van zijn testen bekeek, werden de bazen nog enthousiaster. “Hij haalt waarden die de echte toppers ook halen”, concludeert Roodhooft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.