Jolien D’hoore wint derde etappe Giro Rosa, Kirsten Wild tweede
foto: SWpix.com (archief)
zondag 8 juli 2018 om 15:32

Jolien D’hoore wint derde etappe Giro Rosa, Kirsten Wild tweede

Jolien D’hoore heeft de derde etappe van de Giro Rosa op haar naam geschreven. De Belgische sprintster van Mitchelton-Scott zegevierde na 132 kilometer koers in Corbetta. Ze won de sprint van een uitgedund peloton, voor de Nederlandse Kirsten Wild. Leah Kirchmann neemt de roze trui over van ploeggenote Lucinda Brand.

Het profiel van de rit was pannenkoekplat. De rensters reden acht rondes van 16,5 kilometer in en om Corbetta. Sara Penton, Chiara Perini en Carmela Ciprani probeerden nog om te ontsnappen, maar meer dan een minuut voorsprong kreeg het drietal niet.

Uiteindelijk liep het verschil toch op richting de twee minuten, omdat de achtervolging van Cervélo-Bigla even op de rem trapte. Met nog een ronde te gaan was het verschil een minuut en vier kilometer voor de meet volgde de hergroepering. Een valpartij verpestte de voorbereiding en brak het peloton in twee delen. De voorste groep van ongeveer 45 rensters mocht sprinten om de ritwinst. Die dagzege ging in de technische finale naar D’hoore.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2018 16:04
Zij is wel geen Belgisch kampioene meer.
8 juli 2018 16:09
Quote:
Zij is wel geen Belgisch kampioene meer.
Daarom staat er ook (archief) achter de fotocredits.
Wanneer we de recente foto uit Italië binnen krijgen, plaatsen we die.
8 juli 2018 16:23
Had ik ook wel opgemerkt.
8 juli 2018 16:59
edit wf: bedankt, aangepast

Om te reageren moet je ingelogd zijn.