Jolien D’hoore wint vierde etappe Giro Rosa na millimetersprint
foto: © Orange Pictures / SFA-Bart Hazen
maandag 3 juli 2017 om 14:59

Jolien D’hoore wint vierde etappe Giro Rosa na millimetersprint

Jolien D’hoore heeft de vierde etappe in de Giro Rosa naar haar hand gezet. De 27-jarige Belgische van Wiggle-High5 was in een massasprint Chloe Hosking (Alé Cipollini) te snel af. Een fotofinish moest beslissen tussen winst en verlies. Coryn Rivera (Sunweb) eiste de derde plaats op.

Het tempo in het eerste wedstrijduur lag bijzonder hoog. Na de start in Occhiobello werden de renners door open vlakten gestuurd, waar de wind vrij spel had. Veel nervositeit dus in het peloton, waardoor er zelfs geen kopgroep kon wegrijden. De gemiddelde snelheid bedroeg veertig kilometer per uur.

Na tachtig kilometer koers was het dan toch zover: onder impuls van de wind brak het peloton in twee stukken. Het grootste slachtoffer: Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), die zo haar tweede plaats in het algemeen klassement in rook zag opgaan. Leidster Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) was wel attent.

Het verschil tussen de twee groepen bleef lang schommelen rond de halve minuut, maar aan het eind brak de veer achteraan en liep het verschil op tot meer dan anderhalve minuut. In de eindsprint was het bijzonder nipt, maar de fotofinish wees achteraf toch Jolien D’hoore aan.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2017 15:04
Was een fotofinish en uiteindelijk heeft D'Hoore gewonnen.
3 juli 2017 15:07
Van Vleuten zou in een tweede groep zitten, waarschijnlijk door waaiers.
3 juli 2017 15:15
Blijkbaar toch D'Hoore!
3 juli 2017 15:35
@Hoebele: En Van der Breggen en Guarnier wel in de eerste groep?
3 juli 2017 15:50
Ja dus! Deze vlakke etappe heeft grote consequenties voor het AK. Van Vleuten verliest 2 minuten op Van der Breggen en Guarnier en veel anderen.
3 juli 2017 16:05
Pfff van Vleuten, eeuwig zonde! Was tot nu toe duidelijk de sterkste op de klimmetjes... :(
3 juli 2017 18:45
WM3 claimt in hun bericht min of meer dat zij de aanjagers waren van de waaiers. Zij zaten dan ook allemaal voorin. Orica zat op één na allemaal in tweede groep. Maar morgen in de tijdrit zou Van Vleuten normaal gesproken weer terug in de top drie komen, weliswaar nog steeds op achterstand.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.