Jonathan Milan komt bijzonder dicht bij tweede ritzege: “Dacht dat ik gewonnen had”
foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 18:39

Jonathan Milan komt bijzonder dicht bij tweede ritzege: “Dacht dat ik gewonnen had”

Jonathan Milan kwam woensdag zeer dicht in de buurt van de ritzege in de Giro d’Italia. De Italiaanse sprinter van Bahrain Victorious moest van zeer ver komen, maar slaagde er toch nog in om het vuur aan de schenen van Pascal Ackermann te leggen. “Ik maakte een foutje door te ver te zitten bij de laatste bocht.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was heel erg nipt. Ik heb alles gegeven en tot op de streep bleef ik hopen op de overwinning. Uiteindelijk is het de tweede plaats geworden. Ik ben blij dat ik deze trui nog heb”, doelde Milan op de puntentrui bij Cycling Pro Net. Aan de streep in Tortona juichte Ackermann, al leek ook Milan zegezeker. “Ik kan niet ontkennen dat ik dacht dat ik gewonnen had.”

Toch is Milan niet ontevreden met zijn derde tweede plaats in de Giro. “Het is nog steeds een goed resultaat voor mij. Bij de laatste bocht maakte ik een klein foutje door te ver te zitten, maar daarna reed ik een goede sprint. Ik ben er wel tevreden mee.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.