Jonathan Vaughters: “Daniel Martin kan een grote ronde winnen”
woensdag 10 juli 2013 om 11:33

Jonathan Vaughters: “Daniel Martin kan een grote ronde winnen”

Daniel Martin

foto: Sirotti

Jonathan Vaughters denkt dat zijn renner Daniel Martin de capaciteiten heeft om een grote ronde op zijn naam te schrijven. Dat vertelde de manager van Garmin-Sharp in een interview met Velonation.

De Amerikaan erkent dat het parcours zijn renner wel zal moeten liggen. “De Tour de France is een rare wedstrijd. Het is erg afhankelijk van het parcours dat zij samenstellen. Wanneer je kijkt naar de Tour van 2012, dan had Dan Martin in de vorm van zijn leven nog steeds geen enkele kans gehad,” oordeelt hij. “Maar wanneer het meer lijkt op de Tour van dit jaar, waar tijdritten minder van belang zijn en de bergritten belangrijker worden, dan geef ik hem wel een kans,” denkt hij. “Het is voor hem mogelijk om een grote ronde te winnen met het juiste parcours. Het zal een parcours moeten zijn dat aansluit op zijn talenten.”

De 26-jarige Martin werd in 2008 prof bij Garmin. Zondag won hij de Pyreneeënit naar Bagnères-de-Bigorre. Eerder dit seizoen won hij al de Ronde van Catalonië en Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.