Joris Nieuwenhuis verlengt tot eind 2025 bij Baloise Trek Lions: “Hier op de juiste plek”
foto: Cor Vos
woensdag 15 november 2023 om 16:54

Joris Nieuwenhuis verlengt tot eind 2025 bij Baloise Trek Lions: “Hier op de juiste plek”

Joris Nieuwenhuis is ook de komende twee jaar, tot december 2025, veldrijder bij Baloise Trek Lions. De veldritploeg van manager Sven Nys brengt met trots de contractverlenging van de 27-jarige Nederlander naar buiten. “Ik voel dat hier op de juiste plek ben”, vertelt Nieuwenhuis er zelf over.

“Ik ben blij om bekend te maken dat ik nog twee jaar bij deze ploeg blijf”, aldus Nieuwenhuis, die jarenlang bij Team Sunweb en Team DSM de weg combineerde met het veld. Eind 2022 besloot hij het wegwielrennen aan de kant te zetten en zich weer volledig op de cross, bij Baloise Trek Lions.

“Snel nadat ik bij de ploeg kwam, realiseerde ik mij dat dit de omgeving was waar ik naar zocht. Ik heb hier de juiste mensen om mij heen”, vertelt hij. “Ik ben heel gemotiveerd om mij te blijven verbeteren als veldrijder de komende jaren, samen met de ploeg.”

Dit veldritseizoen begon moeizaam voor Nieuwenhuis. In de modderige Superprestige Niel kwam hij er goed doorheen en streed hij samen met Eli Iserbyt lange tijd om de zege, maar moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.