Jos Koop en André Looij boeken UCI-zeges over de grens
zaterdag 28 april 2018 om 18:56

Naast de Ronde van Romandië en Vuelta Asturias werd er zaterdag ook nog gekoerst in Senegal en Denemarken, waar twee Nederlanders een UCI-zege op hun palmares bij mogen schrijven. Jos Koop won de zevende etappe in de Tour du Sénégal (UCI 2.2), terwijl André Looij de GP Himmerland (UCI 1.2) op zijn naam schreef.

Eindelijk winst voor Koop in Senegal
Al drie keer werd hij tweede in het Afrikaanse land, maar in de zevende etappe mocht Koop dan eindelijk zijn handen in de lucht steken. In een rit over 140 kilometer van Ngaparou naar Ngaparou was de Nederlande de sterkste in een massaspurt. De Tour du Sénégal duurt nog tot en met zondag.

Looij boekt eerste zege in shirt Monkey Town
Niet alleen in Drenthe stonden er veel continentale ploegen aan de start. Ook naar Denemarken zijn er een aantal Continental teams afgereisd, zoals Delta en Monkey Town. Daar worden er drie Deense UCI 1.2-wedstrijden afgewerkt. De GP Himmerland was de eerste van dit drieluik. Looij toonde zich na tweehonderd kilometer rondom Aars de snellere van Torkil Veyhe en Emil Vinjebo.