Juan Mauricio Soler beëindigt loopbaan
woensdag 18 juli 2012 om 11:11

Juan Mauricio Soler beëindigt loopbaan

foto: Sirotti

Juan Mauricio Soler heeft besloten te stoppen met wielrennen. De 29-jarige Colombiaan kwam vorig jaar tijdens de Ronde van Zwitserland zwaar ten val en liep daarbij een schedelbreuk op. Ongeveer een jaar later heeft hij de knoop doorgehakt en besloten niet meer op de fiets te stappen.

Het is voor Soler fysiek niet mogelijk een rentree te maken. “Mijn neuroloog en medische adviseurs denken niet dat ik nog een topconditie kan behalen, die nodig is voor een terugkeer in de wielersport. Daarom zal ik niet langer aan wedstrijden deelnemen,” vertelde hij aan het Colombiaanse tv-station Señal Colombia.

Juan Mauricio Soler begon als beroepsrenner in 2004. Sinds 2006 is hij actief in Europa toen hij tekende voor het Italiaanse Acqua & Sapone. In 2007 beleefde hij in dienst van Barloworld zijn doorbraak toen hij in de Tour de France de bolletjestrui veroverde. Na enkele mindere jaren leek hij in 2011 bij het Spaanse Movistar zijn goede benen te hebben hervonden. Slechts enkele dagen voor zijn ongeluk won hij in Zwitserland de bergrit naar Crans-Montana.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.