Bingoal WB heeft goed nieuws: Julian Mertens gaat ‘echt vooruit’
foto: Bingoal-WB
maandag 5 juni 2023 om 14:05

Bingoal WB heeft goed nieuws: Julian Mertens gaat ‘echt vooruit’

Update Goed nieuws omtrent de toestand van Julian Mertens. De Belgische coureur ligt niet langer in kunstmatig coma na zijn trainingsongeval eerder deze week. Dat meldt zijn ploeg Bingoal WB.

Verder meldt zijn team dat Mertens van de beademing af is en dat hij al kort zijn familieleden heeft ontmoet en daar zelfs even mee heeft kunnen spreken. Voor Mertens wacht nu volgens de Belgische formatie “een lang revalidatieproces”.

De 25-jarige Mertens raakte woensdag betrokken bij een ongeluk terwijl hij aan het trainen was. sindsdien werd hij in kunstmatig coma gehouden. Hij liep hierbij blessures op aan de wervelkolom, waaraan hij succesvol is geopereerd, en kaak en breuken in zijn ribben en arm.


Update 5 juni, 14.00 uur

Het gaat de goede kant op met het herstel van Julian Mertens. De Belgische coureur van Bingoal WB, die tot en met zaterdag in een kunstmatige coma werd gehouden, heeft een nieuwe stap gezet in zijn revalidatie. “De medicatie is verminderd en Julian heeft al wat oefeningen in bed kunnen doen bij de fysiotherapeut. Hij is snel moe maar hij gaat echt vooruit”, laat zijn ploeg weten in een persbericht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.