Julie De Wilde (7e): “Vandaag liep het zoals het moet”

maandag 25 juli 2022 om 17:21
Julie De Wilde (7e): “Vandaag liep het zoals het moet”

foto: Cor Vos (archief)

Een zeer knappe zevende plaats voor Julie De Wilde in de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De 10-jarige Belgische werd na een zeer hectische finale knap tweede in de pelotonsprint, een halve minuut achter de zegevierende Marianne Vos.

Zelf bleef de jongste renster van de Tour de France Femmes ook niet gevrijwaard van pech. “Het was echt hectisch”, zegt De Wilde in gesprek met Sporza. “Er stond veel wind. Daardoor vielen ze overal. Iedereen was vandaag een beetje roekeloos, eigenlijk. Ze hebben ook nog in mijn derailleur gereden en mijn fiets was kapot. Dus ik moest dan nog wisselen van fiets. Daar heb ik wel wat krachten verspeeld.”

“Ik ben op zich wel tevreden vandaag”, vat ze de etappe samen. “Het was veel beter dan gisteren. Gisteren ging ons plannetje niet zoals gehoopt, vandaag ging dat veel beter. Ik had ook veel meer vertrouwen in mijn ploegmaats. Vandaag liep het zoals het moet. Dus we mogen wel spreken van een geslaagde dag.”

“Ik kon in de finale redelijk goed mijn plek kiezen en in de sprint kwam ik er nog goed uit. Jammer dat er nog een aantal voor reden, maar we mogen met opgeheven hoofd hierop terugkijken,” besluit De Wilde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone