Jumbo-Visma met Teunissen en Grøndahl Jansen in BinckBank Tour

Jumbo-Visma met Teunissen en Grøndahl Jansen in BinckBank Tour

Teunissen, Eenkhoorn en Roosen (van links naar rechts) - foto: Cor Vos

maandag 28 september 2020 om 15:32

Jumbo-Visma heeft Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen aangewezen als kopmannen voor de BinckBank Tour die dinsdag van start gaat in Blankenberge. Vorig jaar won de Nederlandse ploeg de rittenkoers door Nederland en België nog met Laurens De Plus, maar hij verdedigt zijn titel niet omdat hij deze week de Waalse klassiekers rijdt.

Bij Jumbo-Visma wordt de BinckBank Tour gebruikt als voorbereiding op de kasseiklassiekers van dit najaar. “Het verleden heeft uitgewezen dat het vaak uitloopt op een secondenspel”, zegt ploegleider Arthur van Dongen. “We moeten vijf dagen alert rondrijden en de kansen grijpen die er liggen.”

“In de eerste en derde rit zal de wind het verschil maken”, zegt hij. “Woensdag staat er een tijdrit van elf kilometer op het programma. De vierde etappe finisht op het Tom Dumoulin Bike Park en gaat over bekende heuvels als de Cauberg en Bemelerberg. De slotrit finisht net als vorig jaar in Geraardsbergen. Hier wordt de BinckBank Tour naar alle waarschijnlijkheid beslist.”

WK-debutant Pascal Eenkhoorn verschijnt ook aan de start, net als Taco van der Hoorn, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen en de ervaren Maarten Wynants.

Selectie Jumbo-Visma voor de BinckBank Tour 2020 (29 september-3 oktober)
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.