Jurgen Roelandts: “De beslissing zal vallen op de Poggio”
foto: Marcel Koch
donderdag 16 maart 2017 om 15:35

Jurgen Roelandts: “De beslissing zal vallen op de Poggio”

Met een derde plaats op de Via Roma was Jürgen Roelandts vorig jaar dicht bij het winnen van Milaan-San Remo. Roelandts kwam in de sprint om de overwinning vroeg op kop, maar werd in de laatste meters nog voorbij gestoken door Démare en Swift. Dit jaar staat de kopman van Lotto Soudal opnieuw met ambitie aan de start. De 31-jarige Belg verwacht dat op de Poggio de beslissing zal vallen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Roelandts staat in goede conditie aan de start. “Ik voel me goed”, vertelt hij op de site van zijn ploeg. “Ik sukkelde met een verkoudheid vanaf de Strade Bianche. Een stevige sinusitis belemmerde mij toen, maar daar ben ik nu vanaf. Het was belangrijk om volledig te herstellen en dat is me gelukt.”

Hij hoopt dit jaar opnieuw mee te kunnen spelen om de overwinning. “Het ideale scenario om zaterdag te winnen is een beetje zoals vorig jaar toen ik derde werd”, legt hij uit. “De wind mag niet op kop staan. Zo volgen er meer aanvallen op de Poggio en gaan we met een kleinere groep naar de meet. Het is dan aan mij om te zien dat ik mee ben. Dan heb je sowieso meer kans. Als de wind op kop staat, blijf je na de Poggio nooit uit de greep van het peloton. Dan moet je sprinten in een grotere groep voor de overwinning en is de kans voor mij veel kleiner. Het kan zijn dat de koers al ontploft op de Cipressa maar ik denk dat de beslissing zal vallen op de Poggio. Ik focus zaterdag alleen op mezelf. Ik kijk naar niemand. De concurrentie is daar te groot voor. “

Lotto Soudal beschikt over meerdere renners die in de lenteklassieker een rol van betekenis kunnen spelen. Tony Gallopin was vorig jaar nog kort in de aanval op de Poggio en ook Jens Debusschere heeft al aangegeven ambities te hebben voor deze wedstrijd. André Greipel ontbreekt.

Selectie Lotto Soudal voor Milaan-San Remo (18 maart)
flag-be Lars Bak
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jens Debusschere
flag-fr Tony Gallopin
flag-pl Tomasz Marczynski
flag-be Jürgen Roelandts
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Tim Wellens

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2017 15:44
Bij deze ploeg zal het toch van de demarrage van Wellens moeten komen. Die zal echter wel weer op de Cipressa al komen, en daarmee kansloos zijn..

Wel de manier om de koers echt hard te maken natuurlijk, als dat soort renners al daar gaan.
16 maart 2017 15:47
't Ja, wat een uitspraak. Of dat meestal anders is geweest.
Twee klimmetjes die er toe doen. De Cipressa en de Poggio. Dat is Milaan-San Remo. Voor de rest 280 km volgen. Als er één saaie klassieker is, is het Milaan San-Remo wel.
Nou ja, op de laatste 15 km na dan. En jawel Roelandts: Dan is het niet zo moeilijk om te stellen dat daar de beslissing valt. Maar zelfs dat is nog maar de vraag. Meestal wordt het een massasprint of een selecte groep met alle favorieten daarin.
16 maart 2017 15:59
Ik denk bij MSR toch met weemoed terug aan de dagen van Fondriest en co toen je nog echt het verschil kon maken op de Poggio. Nu lijkt het beste dat je daar kunt bereiken het uitdunnen van de groep is.
16 maart 2017 16:00
Quote:
Het is dan aan mij om te zien dat ik mee ben. Dan heb je sowieso meer kans.

Wat een inzicht ;p
On-topic: Ik vond zijn sprint er vorig jaar erg machtig uitzien. Als hij net zo sterk is als toen, is het zeker een renner om rekening mee te houden, maar dan moet de groep inderdaad niet te groot zijn. Lotto heeft wel de ploeg om de koers hard te maken.
16 maart 2017 16:09
@josi en natuurlijk de bijbehorende epo
16 maart 2017 16:32
Sagan kan alle scenarios aan door zijn veelzijdigheid maar hoop stilletjes dat ie wegkomt in de afdaling, niks grootser dan alleen aankomen.
16 maart 2017 17:47
@theking, De weemoed ging dan over het koersverloop, hè? Van epo had ik toen nog nooit gehoord, dus dat kon mijn plezier ook niet vergallen.
16 maart 2017 17:53
Jurgen Roelandts: “De beslissing zal vallen op de Poggio”

In ander nieuws: "Water is nat", "Ooit ga je dood", "1+1=2"
16 maart 2017 19:00
Gewaagde uitspraken!
16 maart 2017 19:34
Wou Jens Debusschere hier niet voor eigen kans rijden?
On. Hij zegt hier niet veel nieuws, ben wel benieuwd of hij dit jaar weer mee kan sprinten voor de winst.
16 maart 2017 20:59
Op sporza staat de werkelijke mening van Roelandts en daar staat er niet gewoon dat hij verwacht dat de beslissing op de Poggio zal vallen, maar dat hij verwacht dat Sagan op de Poggio zal aanvallen, met enkele seconden zal bovenkomen en dan via een snelle afdaling zijn voorsprong zal uitbouwen. Wat de ploeg ervan maakt op hun site is dus niet zozeer wat Roelandts écht verwacht, maar kan je het hen kwalijk nemen?
17 maart 2017 00:14
Oh niet een keer op de Turchino dit jaar?

Maar ik verwacht wel wat van Roelandts. Geen winst natuurlijk, maar top 5 zou ik niet door verrast zijn. Ben benieuwd of Gallopin/Wellens in de finale gaan aanvallen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.