Kasper Asgreen tot 2021 in dienst bij Deceuninck-Quick-Step

vrijdag 11 januari 2019 om 14:11
Kasper Asgreen tot 2021 in dienst bij Deceuninck-Quick-Step

Het nieuwe seizoen moet officieel nog beginnen, maar Kasper Asgreen heeft al een contract verlenging getekend. De 21-jarige Deen blijft tot 2021 in dienst bij Deceuninck–Quick-Step.

Asgreen werd vorig jaar in maart aangetrokken doordat teammanager Patrick Lefevere met een personeelsprobleem zat. Door een aantal blessures (Dries Devenyns, Laurens De Plus, Petr Vakoč en Fernando Gaviria) was het aantal beschikbare renners beperkt. De jonge Deen kon de tussentijdse overstap maken omdat hij onder contract stond bij het continentale Virtu. In de reglementen van de UCI staat dat renners bij een continentale ploeg tussentijds mogen overstappen naar een WorldTour-ploeg.

In de maanden bij Deceuninck–Quick-Step reed hij onder meer een grote ronde uit (Vuelta) en werd hij wereldkampioen ploegentijdrit. Het contract dat hij in maart 2018 tekende liep tot en met 2020, die verbintenis is nu met een jaar verlengd. “Ik ben heel blij om te mogen aankondigen dat ik een contract verlenging heb getekend”, zegt Asgreen in het persbericht van de ploeg. “Patrick (Lefevere, teammanager – red.) gaf mij deze kans en het koste mij niet lang om het te overwegen. Dit is een no-brainer voor mij.”

Asgreen zal zijn seizoen volgende maand beginnen de Tour La Provence.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.