Kelderman: “Ik ben de sprint te ver van achter begonnen”

zaterdag 10 september 2016 om 11:53
Kelderman: “Ik ben de sprint te ver van achter begonnen”

Foto: Sirotti

Wilco Kelderman strandde gisteren op een twaalfde plaats in de Grand Prix Cycliste de Quebec. Dat geeft hoop voor de wedstrijd van zondag. “Montreal ligt met toch beter dan Quebec”, stelt Kelderman op de website van LottoNL-Jumbo. “Ik rijd in Quebec mee voor een top tien. Dan kan ik in Montreal wellicht top vijf en misschien wel top drie rijden.”

De wedstrijd in Quebec eindigde gisteren in een sprint. Kelderman was bewust niet in de aanval gegaan. “Ik wilde lang afwachten. Vorig jaar ging ik te vroeg in de aanval op de vlakke weg voor die klimmetjes”, verklaart hij. “Het was super benauwd en we hadden ook nog een beetje last van de jetlag. Maar in de finale kwam ik er goed doorheen. Ik ben de sprint te ver van achter begonnen en kon niet meer in de top tien geraken. Het is een echte klassieker en dus is het belangrijk om positie te houden en daar ben ik nog niet zo goed in.”

“Daarbij komt ook nog dat dit een wedstrijd is voor explosieve mannen”, vervolgt Kelderman. “De echte klassieke renners. Kijk maar naar de nummers een en twee.” De Nederlander heeft het dan over Peter Sagan en Greg Van Avermaet.

Dit artikel delen:

22 Reacties

castroviejo 10 september 2016 om 12:01

Eerlijk verhaal maar ging wel nog even in de aanval om de punchers voor te blijven. Ik hoop dat hij die wat meer aanvallende manier kan vasthouden volgend jaar.

hongerklopje 10 september 2016 om 12:03

@castroviejo, dat was roossen volgens mijn waarneming

RiGHT 10 september 2016 om 12:37

Slechte voorbereiding als je last hebt van jetlag, terwijl je wel een serieuze kanshebber bent.
Dan had je er toch een dag of 3 eerder heen moeten gaan. Prutswerk.

Spartacus 10 september 2016 om 12:41

@RiGHT alle renners vanuit Europa zijn met hetzelfde gecharterde vliegtuig door de organisatie vanuit Parijs naar Quebec gevlogen.

peervaneynthoven 10 september 2016 om 12:43

Hoe vaak gaat ie dat nog zeggen nadat hij dat al ettelijke keren heeft gezegd. Misschien kan hij eens wat werk besteden (met hulp) aan zijn positionering en koersinzicht want dat gaat (te) vaak mis op momenten wanneer het er op aankomt. Misschien dat ze bij Sunweb/Giant ze hem daarin beter(?) kunnen begeleiden. We zullen het zien, maar ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels. Ik hoop dat ik ongelijk heb want ik vind Kelderman in potentie een uitstekende renner, maar hij moet volgend jaar nu eindelijk eens echte progressie maken.

Romāns Vainšteins 10 september 2016 om 12:46

Kelderman moet niet sprinten maar anticiperen in zo’n type ‘koers’ want er zijn veel te veel elitegroepspurters die veel sneller zijn.

ThibautPinot 10 september 2016 om 12:47

Ben ik de enige die moeite heeft met naar hem luisteren? Wat een slappe hap zeg. Wordt tijd dat hij ballen krijgt en een beetje harder wordt voor zichzelf.

Gees 10 september 2016 om 12:58

Kelderman de smoesjesman

vlek 10 september 2016 om 13:02

Nou, nou, hij geeft aan dat hij ergens niet zo goed in is, wat een smoesjes..

Pedalo 10 september 2016 om 13:19

Kansloos…..het relaas van Kelderman…ik zat verkeerd, ik ging te laat, ik ging te vroeg, ik ben alleen gevallen…pffff

schipperaar 10 september 2016 om 13:26

Toch nog knap dan 12e worden, scheelde niks.

maklukzat 10 september 2016 om 13:36

11e is natuurlijk ook verschrikkelijk slecht. Dan kun je beter 8e worden.

http://www.wielerflits.nl/nieuws/207673/mollema-achtste-in-quebec-meer-zat-er-niet-in.html/comment-page-1

Zijn de reacties een stuk milder.

grootverzet 10 september 2016 om 14:05

Grappig hoe Kelderman niets meer goed kan doen bij de wielerfans. Ik zou zeggen Wilco: stoor je vooral niet aan die mensen. Die hebben Gesink ook afgebrand en Mollema middelmaat genoemd etc etc etc. Snoer ze straks allemaal de mond als je als wielrenner volgroeid bent en dan zijn ze meteen weer allemaal je vrienden geworden. Jouw tijd komt nog wel….

jan jansen 10 september 2016 om 14:20

Kelderman komt WF tegemoet;
Top vijf misschien top drie.
Maar weer is het niet goed.

tendam 10 september 2016 om 15:17

Thijs Zonneveld heeft het nog zo geprobeerd, met z’n ‘Wilco Kelderman bestaat niet’-campagne: nu eens een Nederlands talent waar de verwachtingen niet torenhoog worden opgeklopt om hem daarna genadeloos af te branden. Maar helaas…

vlek 10 september 2016 om 15:19

Zonneveld was daarmee inderdaad een van de eerste die de verwachtingen rond Kelderman behoorlijk heeft opgeklopt.

Brummel 10 september 2016 om 15:19

“fans” die prestaties eisen. altijd grappig

Koel 10 september 2016 om 15:39

“Kelderman bestaat niet” is voor vele “Kelderman bestaat niet meer” geworden nu hij het nest verlaat……

robertootjuh 10 september 2016 om 16:37

@grootverzet Het gaat allang niet meer over afbranden van Kelderman. TLJ heeft toch aardig wat tijd en geduld gehad met Wilco (toen Gesink wegviel voor de Tour werd alle druk door TLJ bij Wilco weggenomen, welke klassementsploeg zou dit ook gedaan hebben??).
Op deze leeftijd is het toch vrij normaal dat je tegen het “volgroeid” zijn aan zit. Of wachten we tot hij de 35 gepasseerd is?
Daarbij zijn mooie woorden over zijn overstap naar de reisorganisatie en Giant:”Lees: veel meer salaris en een manager die broer is van een ploegleider van Giant”. 1 + 1 =……..

Wildebert 10 september 2016 om 16:49

Helemaal eens met @grootverzet. Maar het glas is weer eens half leeg bij sommige zuurpruimen.

Spruch 10 september 2016 om 21:19

Kelderman is natuurlijk nog jong. En Mollema en Gesink kregen dit soort reacties ook toen ze een stuk jonger en wisselvalliger waren. Maar de zinsnede over positie kiezen kan ik nog niet zo goed, is niet handig. Als je weet waar je zwakke plek zit, moet je daar voortdurend mee bezig zijn en je daarin verbeteren. Dat lukt nu al twee jaar in ieder geval niet. En dat is toch ook een mentaal puntje. Kelderman lijkt soms wat te angstig, hij lijkt net niet de mentaliteit te hebben om er alles voor over te hebben om te winnen. En hij vindt altijd dat er iets is dat buiten zijn mogelijkheden ligt, dat er voor zorgt dat het misgaat. Iets meer geloof in zichzelf en in de invloed die hijzelf op zaken kan hebben, lijkt wat er nog aan ontbreekt. Daar ligt voor Sunweb-Giant een mooie uitdaging. Een steengoede coureur is het al.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.