Kevin Inkelaar soleert naar de zege in Giro Valle d’Aosta
foto: Giro Valle d'Aosta (archief)
donderdag 18 juli 2019 om 16:11

Kevin Inkelaar soleert naar de zege in Giro Valle d’Aosta

De tweede etappe van de Giro Valle d’Aosta is gewonnen door Kevin Inkelaar. De 22-jarige Nederlander – uitkomend voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ – kwam als eerste boven op de Valsavarenche. Ide Schelling verloor de leiderstrui aan de Fransman Jérémy Bellicaud.

Gisteren zagen we Nederlands succes in de Giro Valle d’Aosta. Ide Schelling wist in de etappe naar Saint-Gervais Mont-Blanc uit de greep te blijven van de favorieten. De 21-jarige renner van SEG Racing Academy bleek in de finale sneller dan zijn medevluchters Maxime Chevalier en Mauri Vansevenant, waardoor hij ook de leiderstrui wist te veroveren van de Deen Jacob Hindsgaul.

Onrustig begin
Met Schelling in de leiderstrui begon het peloton vandaag aan een zware bergetappe van Aymavilles naar Valsavarenche. De renners kregen onderweg de nodige klimmetjes voor de wielen geschoven, maar de beslissing moest toch vallen op de slotklim. Schelling en co finishten ditmaal op een hoogte van maar liefst 1960 meter. Al moesten de coureurs eerst nog aan de voet van Valsavarenche komen.

Het begin van de etappe was zeer onrustig, aangezien verschillende renners probeerden weg te komen. Zo waren er aanvallen van favorieten als Einer Rubio (de nummer twee van de voorbije Giro d’Italia U23) en Ilan Van Wilder, maar de vroege vlucht werd uiteindelijk gevormd door onder meer Cristian Scaroni, Marco Lolli, Jaron Wydooghe, Jérémy Bellicaud, Martin Lavrič en Kevin Inkelaar.

Pech voor Schelling, succes voor Inkelaar 
Het tempo leek (eindelijk) wat te zakken, maar plots kreeg leider Schelling af te rekenen met een lekke band. De Nederlander verloor plots twee minuten en wist nooit meer vooraan te sluiten. Waar de ene Nederlander pech had, kende de andere Nederlander een superdag. Inkelaar wist zijn medevluchters namelijk uit het wiel te rijden op de slotklim van Valsavarenche, op weg naar een fameuze solozege.

En dus kregen we na Schelling een tweede Nederlandse ritwinnaar in deze Giro Valle d’Aosta. In de schaduw van Inkelaar wist de Fransman Bellicaud de leiderstrui over te nemen van Schelling, die nu vierde staat in het klassement. Schelling voelt nu de hete adem van ritwinnaar Inkelaar in zijn nek.

Jérémy Bellicaud – foto: Giro della Valle D’Aosta-Mont Blanc 2019

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.