Kiona Crabbé dicht bij top 10-plaats: “Constante wedstrijd gereden”

maandag 31 januari 2022 om 08:27
Kiona Crabbé dicht bij top 10-plaats: “Constante wedstrijd gereden”

foto: Cor Vos

Twee dagen nadat ze met de Belgische ploeg derde werd op de Team Relay reed, eindigde Kiona Crabbé op het WK veldrijden voor beloftes in Fayetteville op de elfde plaats. Een plek in de top-10 zat er net niet in voor de 20-jarige renster.

Crabbé is wel tevreden over haar wedstrijd, vertelde ze naderhand aan WielerFlits. “Ik denk dat ik een constante wedstrijd heb gereden. De top-10 was even in zicht, maar de samenwerking met de renster die bij mij was verliep niet zo goed en alleen kreeg ik het gat niet dichtgereden”, blikte ze terug.

De derdejaars belofte merkt de afgelopen tijd langzaam maar zeker progressie bij zichzelf. “Ik heb even een mindere periode gehad en heb dan een paar wedstrijden niet gereden, maar ik denk dat het sindsdien wel steeds beter gaat. Vandaag in de wedstrijd bijvoorbeeld had ik op zich wel een goed gevoel.”

Als het aan Crabbé ligt, worden tijdens de winter vaker wedstrijden met alleen beloftes gehouden. “Dat er meer van zulke veldritten komen, vind ik persoonlijk wel beter. Voor Fem (Van Empel, red.), Puck (Pieterse) en Shirin (Van Anrooij) denk ik ook wel, maar zij kunnen ook tussen de elites van start gaan en daar mooie uitslagen rijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone