Kittel, Greipel, Boonen, Terpstra en Groenewegen van start in Ster ZLM Toer
foto: Ster ZLM Toer 2016
Youri IJnsen woensdag 1 juni 2016 om 11:18

Kittel, Greipel, Boonen, Terpstra en Groenewegen van start in Ster ZLM Toer

De Ster ZLM Toer kan rekenen op een sterk deelnemersveld. Woensdagmorgen werd de voorlopige startlijst gepresenteerd, met daarop enkele klinkende namen. Onder meer Marcel Kittel, André Greipel en Nederlands kampioen Niki Terpstra sieren het affiche.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Voorbereiding op Tour de France
De Ster ZLM Toer-GP Jan van Heeswijk, zoals de koers voluit heet, is voor veel renners een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France. Naast beide Duitsers en de drager van het rood-wit-blauw, staan ook oud-wereldkampioen Tom Boonen, LottoNL-Jumbo-kopman Sep Vanmarcke en Dylan Groenewegen aan de start van de Zeeuwse 2.1-koers. De 22-jarige sprinter van de Nederlandse WorldTour-formatie hoopt deze zomer zijn debuut te maken in de Ronde van Frankrijk, liet hij vorige maand weten in WielerFlits Live #13. De Ster ZLM Toer staat op de kalender van 15 juni tot 19 juni en trapt af met een proloog in Goes.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2016 12:29
Kan TLJ eindelijk eens echt die sprinttrein gaan testen. Ik denk dat Dylan, als hij in de Tour gaat mee sprinten, toch al blij mag zijn met een top 10 plek. Misschien een keertje een uitschieter waar hij 5e wordt.
1 juni 2016 12:40
Ben benieuwd of Dylan zich dan eindelijk kan bewijzen in de wereldtop.

In de Tour heeft hij niks te zoeken trouwens, nog te jong voor.
1 juni 2016 12:52
Een goede voorbereiding op de tour voor de sprinters. Echt de kracht van deze koers waardoor je toch echt een mooi deelnemersveld krijgt.
1 juni 2016 13:21
Groenewegen zou ik nu nog niet meenemen naar de Tour, zou die plekken in het team dan liever gebruiken voor ondersteuning voor Gesink en Kelderman.

Gesink, Kelderman, Vanmarcke, Lindeman, Martens, Wynants, Tankink, Bennett, Leezer
1 juni 2016 15:00
Ik baal er nog steeds van dat ze DDD niet hebben weten te krijgen, had hier graag Cavendish vs Kittel vs Greipel gezien.
1 juni 2016 15:37
Ik denk dat ze Groenewegen juist wel naar de Tour moeten meenemen. Het duurt wel even voordat de Tour te zwaar voor hem zal zijn, en meest waarschijnlijk krijgt TLJ toch geen Gele trui om te verdedigen. Laat deze jongen lekker ervaring op doen, beloon hem voor zijn snelle aanpassing in het team en zijn groei, en wie weet wint hij wel gewoon. Het is hoe dan ook goed om de motivatie van Dylan hoog te houden. Ik zie deze knul eerder winnen dan Gesink in een vrije rol, puur omdat een sprint zoveel meer facetten heeft dan simpelweg 'de sterkste' te zijn.
1 juni 2016 15:39
Juist, gewoon mee laten sprinten
1 juni 2016 16:59
Vanmarcke mee naar de Tour? Die heeft ook weinig laten zien in zijn deelnames.

Dan liever Groenewegen die zo enorm gretig is dat hij zich wel in de kijker rijdt.
1 juni 2016 17:06
Rijd Groenewegen dan geen Dauphine of Zwitserland? Met alleen de ZLM is het wel een magere voorbereiding op evt. de tour. Wat klimkilometers zou wel handig zijn voor de tour. Reede Groenewegen eigenlijk al ergens in een WT (klim) rittenkoers?
Lijkt meer logisch dat hij start in de Vuelta, waar hij meer kan heeft op een ritoverwinning.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.