Kittel tankt vertrouwen in Sint Willebrord: “Ben klaar voor de Tour”
donderdag 19 juni 2014 om 18:20

Kittel tankt vertrouwen in Sint Willebrord: “Ben klaar voor de Tour”

Marcel Kittel heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat hij dé te kloppen man blijft in de massasprints van de Tour de France. De sprinter van Giant-Shimano won vanmiddag de eerste rit in lijn van de Ster ZLM Toer. In feite zet hij zijn zegereeks verder. De laatste wedstrijd voorafgaand aan zijn onderbreking was de Ronde van Italië, waar hij na twee ritwinsten op rij de koers wegens ziekte moest verlaten.

Na een rustperiode en een hoogtestage op de Sierra Nevada keerde de Duitser gisteren terug in actie. In de proloog eindigde hij op de vijfde plek, met een achterstand van één seconde op Philippe Gilbert. Met een ritzege en de bonificatieseconden die daarbij te verdienen zijn, zou hij deze middag de leiding kunnen overnemen. En zo geschiedde.

In de hectische finale was niemand opgewassen tegen de sprinttrein van Giant-Shimano. André Greipel, de voornaamste belager van Kittel, raakte op vijf kilometer van het eind betrokken bij een valpartij. De sprinter van Lotto Belisol kwam zelf niet ten val, maar verloor zijn positie vooraan in het peloton.

Ondertussen werd Kittel in de spreekwoordelijke zetel naar de winst geloosd, zei hij na afloop. “Het was een sprint zoals we vooraf hadden verwacht. De regen maakte het niet makkelijk. Dankzij mijn goede lead out kon ik hier winnen.”

“Ik ben klaar voor de Tour de France”, voegt hij toe. De 26-jarige renner keerde afgelopen vrijdag pas terug van hoogtestage. De twijfel over de eventuele dip na een trainingsperiode op hoogte zijn door deze zege weggenomen. “De kracht in de benen is er nu al. Dat moet ook. Wil je in de Tour winnen dan moet je nu goed zijn.”

Lees ook:
Sprintzege Marcel Kittel in Sint Willebrord

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.