zondag 4 juni 2017 om 18:36

Knaven wint Hammer Series met Sky: “Heel anders dan we gewend zijn”

Servais Knaven kon een glimlach niet onderdrukken nadat hij met Sky de eerste editie van de Hammer Series wist te winnen. De Britse ploeg kwam als eindwinnaar uit de bus, na een tweestrijd met Sunweb. “Ik weet niet of de de beste ploegentijdrit ooit gereden hebben, maar er zijn allemaal andere dingen die meespelen natuurlijk”, blikt Knaven terug voor de camera van WielerFlits.

“Uiteindelijk is het niet eens nodig om de tijdrit (qua tijd, red.) te winnen. Je moet als eerste over de streep komen”, aldus de ploegleider. “Dat is het concept hier en dat is heel anders dan we gewend zijn. Door twee dagen goed punten te scoren, kom je vooraan in het klassement. Vandaag was het alles of niets.”

“Ik vind het fantastisch”, zegt Knaven over het idee achter de Hammer Series. “Voor het publiek is het super, denk ik, op tv is het mooi. Maar voor de renners is het heel zwaar. Het hoeft ook niet langer te zijn. […] Deze wedstrijd verdient zeker zijn plek op de kalender.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2017 18:47
Zes keer per jaar is er na mijn idee over. Een of twee keer per jaar laat ze daar ma mee starten om het concept verder te ontwikelen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.