Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven tellen af naar WK

Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven tellen af naar WK

© Cor Vos

donderdag 10 juni 2021 om 15:19

Nog exact honderd dagen tot het WK wielrennen op 18 septmber. De vier gaststeden tellen vanaf vandaag af. Deze ochtend werd op elk van de vier locaties een aftelscherm onthuld, telkens in aanwezigheid van de plaatselijke burgemeester, schepen van sport en een afgevaardigde van de organisatoren.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De organiserende vzw WK2021 bestaat voor vijftig procent uit afgevaardigden van evenementenbureau Golazo en voor vijftig procent uit mensen van Flanders Classics. De twee grootste Vlaamse organisatoren bundelen de krachten voor dit prestigieuze WK wielrennen, dat met Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven vier gaststeden kent.

Knokke-Heist fungeert als startplaats voor de WK’s tijdrijden, in Antwerpen wordt de wegwedstrijd op gang geschoten. Brugge (TT) en Leuven (weg) zijn de twee aankomststeden. Vandaag werd in elk van deze locaties een digitale aftelklok geactiveerd voor de laatste honderd dagen tot en met de start van het WK.

“We zitten op schema. In 2018 zijn we gestart met een comité van een zestal mensen”, vertelt Christophe Impens ons in Knokke-Heist. “Ondertussen telt ons team 40 mensen en dat zal de komende weken uiteraard nog verder uitgebreid worden. Zo’n WK-organisatie gaat dan ook over veel meer dan koers.”

De vzw is onder meer in de weer met projecten rond innovatie en duurzaamheid. “We willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten.” Voorts komen er de komende weken en maanden tentoonstellingen rond de 100ste verjaardag van het WK wielrennen, er komen roadshows over het verleden en de toekomst van de fiets en we lanceren educatiebundels (theorie & praktijk) in alle lagere scholen in Vlaanderen.”

De communicatie- en promotiecampagne loopt intussen volop. “Zo zijn er de voorbije nacht honderd mascottes verstopt in Vlaanderen, waar mooie prijzen aan verbonden zijn. En vandaag zijn dus ook de vier digitale aftelklokken geactiveerd.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair