KNWU presenteert selectie met Mathieu van der Poel voor Wereldbeker Antwerpen
foto: Cor Vos
maandag 28 november 2022 om 13:19

KNWU presenteert selectie met Mathieu van der Poel voor Wereldbeker Antwerpen

De KNWU heeft de Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Antwerpen (4 december) bekendgemaakt. Mathieu van der Poel, die afgelopen zondag terugkeerde in het veld met een overwinning in de Wereldbeker Hulst, voert de mannenploeg aan. Fem van Empel en Puck Pieterse zijn de voornaamste speerpunten bij de vrouwen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de mannenselectie zien we geen Joris Nieuwenhuis, de nummer vijf van de wereldbekermanche in Hulst. Inmiddels staat de renner van Baloise Trek Lions weliswaar in de top-50 van de UCI Ranking, maar op 22 november was dat nog niet het geval. Voor de Wereldbeker Antwerpen is hij daardoor niet automatisch geplaatst. Gerben de Knegt liet eerder al aan WielerFlits weten de enige beschikbare aanwijsplek – naast de zes geplaatste renners en de twee toe te voegen beloften – aan Mathieu van der Poel te zullen geven.

“Ik was onder de indruk van Mathieu gisteren in Hulst en kijk ernaar uit om hem ook in Antwerpen weer aan het werk te zien”, zegt De Knegt nu op de site van de KNWU. Daar valt ook te lezen dat Pim Ronhaar er zelf voor heeft gekozen om de cross in Antwerpen over te slaan, ondanks dat hij een eigen startplek had.

Bij de vrouwen zijn Annemarie Worst en Yara Kastelijn afwezig. Eerstgenoemde is nog altijd geblesseerd, laatstgenoemde is voor een trainingsstage in Spanje. Marianne Vos is er ook niet bij.

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-be Antwerpen – elitevrouwen (zondag 4 december)
Lucinda Brand
Fem van Empel
Denise Betsema
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Shirin van Anrooij
Manon Bakker
Aniek van Alphen
Maud Kaptheijns
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf
Iris Offerein

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-be Antwerpen– elitemannen (zondag 4 december)
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Mees Hendrikx
Ryan Kamp
Stan Godrie
Luke Verburg
Mathieu van der Poel
Tibor del Grosso
David Haverdings

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.