Koen Bouwman boekt eerste profzege in Dauphiné
foto: ASO
dinsdag 6 juni 2017 om 16:11

Koen Bouwman boekt eerste profzege in Dauphiné

Koen Bouwman is de winnaar geworden van de derde etappe in het Critérium du Dauphiné. De Nederlander van LottoNL-Jumbo maakte onderdeel uit van een kopgroep, die het peloton in de luren legde. Het is voor Bouwman zijn eerste profzege.

Bouwman op bollenjacht
LottoNL-Jumbo had er zin in. De Nederlandse ploeg stuurde met bollentruidrager Koen Bouwman en Alexey Vermeulen twee renners in de aanval. Zij reden vooraan met Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Pacher en Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM). Het zestal kreeg minuten voorsprong cadeau en Bouwman pakte op elke bergtop punten.

Peloton te laat op gang
In het peloton namen de sprintersploegen van Cofidis, Dimension Data en FDJ de kop. Op de top van de laatste klim van de dag, veertig kilometer voor de streep, was de voorsprong nog ruim twee minuten. In de dalende lijn richting finishplaats Tullins behield de kopgroep echter een ruim gat. Met nog tien kilometer te gaan was de voorsprong nog anderhalve minuut, ondanks dat de sprintersploegen vol gas achtervolgden.

Onder de vod kreeg de kopgroep door dat ze voor de dagzege aan het rijden waren. Vermeulen hield het tempo hoog in dienst van Bouwman, die daarna met een splijtende versnelling de rest van de kopgroep te snel af was. Siskevicius werd op meer dan een fietslengte achterstand tweede, Backaert eindigde als derde. Het peloton kwam elf seconden daarachter over de finish.

Thomas De Gendt behoudt zijn leiderstrui.

RIDE Magazine
106 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
6 juni 2017 21:28
Puik sprintje hoor. Keurig! Het Neerlandse wielrennen staat steviger en steviger op de kaart!
6 juni 2017 23:59
Een verrassende ontknoping en slim gekoerst van het TLJ-duo. Want ook de prestatie van Vermeulen mocht er zijn. Keihard op kop in de laatste kilometer maar een verassend sterke sprint van Bouwman.
Vlek heeft natuurlijk het grootste gelijk van de wereld dat het wel heel erg voorbarig is om nu te concluderen dat Bouwman een topper is of gaat worden. Laten we deze mooie zege wel in de juiste proporties zien. Voor de ploeg een mooie opsteker, maar voor Bouwman zelf geen enkele garantie voor een top-loopbaan !
7 juni 2017 01:12
Wat een gezeik en gezeur hier. Geniet gewoon van een mooie overwinning van een 2e jaars prof (23 jaar)
Mooi gedaan koen samen met een jonge amerikaan (vermeulen).
7 juni 2017 01:42
Dit seizoen is TLJ echt een leuke ploeg met een aantal lekkere overwinningen. De echte grote knikkers zitten er niet bij maar soms zijn juist die kleine pareltjes minstens zo mooi.
7 juni 2017 09:39
Geweldig mooie overwinning! En toch alweer de 6e WT-zege van TLJ. Heel mooi voor de carrière van Koen Bouwman, dit gaat hem zonder meer een boost geven. Trots op al het Nederlandse succes en de fantastische resultaten van LottoNL-Jumbo!! Na Roglic, Bennett, Van Emden en Groenewegen nog een renner met panache en power. Dit beloofd voor de toekomst.
7 juni 2017 12:24
Nooit gedacht dat de beste reactie in dit topic van @sooike zou komen (!!!)
Hulde!
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.