Koersdokter Nokere Koerse: “Verwijt van Bauwens klopt niet”

vrijdag 22 maart 2019 om 10:33
Koersdokter Nokere Koerse: “Verwijt van Bauwens klopt niet”

foto: Cor Vos

Tarteletto-Isorex-manager Peter Bauwens was na afloop van Nokere Koerse witheet. De Belg – die zijn renner Floris Gerts zwaar zag vallen in de eindsprint op Nokereberg – betichtte de hulpdiensten van het geven van een voorkeursbehandeling richting Mathieu van der Poel. “Dat klopt helemaal niet”, zo verklaart koersdokter Lorenzo Lefevere aan Sporza.

De 73e editie van Nokere Koerse werd overschaduwd door een zware valpartij in de eindsprint. Floris Gerts was een van de slachtoffers, maar ook zijn landgenoot Mathieu van der Poel ging tegen de vlakte. De aandacht van de televisiecamera ging vooral uit naar de renner van Corendon-Circus.

Maar volgens Bauwens hadden ook de hulpdiensten geen oog voor Gerts. “Als er hulp moet worden geboden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in worden gemaakt. Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar VDP, zonder zich te bekommeren om de renner van een Continentaal Team”, was zijn harde conclusie.

Floris Gerts kwam zwaar ten val in Nokere Koerse – foto: Cor Vos

“Gerts kreeg als eerste verzorging”
Een conclusie waar koersarts Lefevere zich helemaal niet in kan vinden. “Het werd al snel duidelijk dat Gerts als eerste verzorging nodig had. Ik heb dan ook eerst Floris verzorgd. Er was op dat moment ook al een verpleegkundige bij hem. Hij kreeg dus helemaal niet te laat verzorging. Sterker nog: hij kreeg zelfs als eerste zorg.”

Van der Poel werd echter wel als eerste afgevoerd. “Maar dat had een duidelijke medische reden. Ik wilde Floris namelijk nog even in het oog houden vooraleer hij afgevoerd kon worden.” Lefevere begrijpt overigens de consternatie. “Het is voor buitenstaanders wellicht niet duidelijk wie wie is.”

“We dragen tenslotte een andere uitrusting dan de mensen van de ziekenwagen. Maar feit is dat Floris wel degelijk de juiste zorg heeft gekregen op het juiste moment.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.