Koren komt, Chicchi gaat bij Liquigas
donderdag 13 augustus 2009 om 17:27

Koren komt, Chicchi gaat bij Liquigas

Liquigas heeft zich versterkt met de Sloveen Kristjan Koren. Tevens maakte de ploeg bekend dat Francesco Chicchi andere oorden op mag zoeken.

De 22-jarige Koren won dit jaar een rit in de Giro del Friuli Venezia Giulia en twee etappes in de Baby Giro, waar hij als 5de in de eindrangschikking eindigde. In 2007 zeven was Koren de beste in het Sloveens kampioenschap tegen de klok. Koren is de tweede nieuwkomer bij Liquigas, na het aantrekken van de Slowaak Peter Sagan.

De 28-jarige Chicchi reed sinds 2007 voor de Liquigas, daarvoor kwam hij uit voor Quick Step en Fassa Bortolo. In 2002 kroonde hij zich nog tot wereldkampioen bij de beloften, maar bij de formatie van Roberto Amadio is hij overbodig geworden. Het team wil zich namelijk meer toeleggen op de ontwikkeling van de jonge sprinter Jacopo Guarnieri, die onlangs een rit won in de Ronde van Polen. Chicchi lijkt in Serramenti PVC Diquigiovanni van Gianni Savio echter al een nieuwe ploeg te hebben gevonden.

In tegenstelling tot Chicchi kan een vijftal ploeggenoten wel rekenen op een contractverlenging. De Deen Brian Vandborg, de Wit-Rus Aleksandr Kutchynski, de Belg Frederik Willems en de Italianen Fabio Sabatini en Manuel Quinziato zullen ook volgend jaar te bewonderen zijn in het groene tenue.

Naar verluid heeft het team ook nog interesse in de Italianen Gabriele Bosisio (LPR), Mauro Finetto (CSF) en Elia Viviani, terwijl stagiaires Maciej Paterski (Pol) en Cesare Benedetti (Ita) ook nog kans maken op een plaatsje in 2010.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.