Kristoff vat 2018 op traditionele wijze aan, denkt aan Giro
Foto: ASO
zaterdag 28 oktober 2017 om 13:32

Kristoff vat 2018 op traditionele wijze aan, denkt aan Giro

Alexander Kristoff beleefde zijn grootste successen bij het Russische Katusha. Na zes jaar zoekt de bonkige Noor echter andere oorden op. Bij UAE Emirates wil de sprinter annex klassiekercoureur zijn niveau van enkele jaren geleden terugvinden, zo blijkt uit een interview met La Gazzetta dello Sport. 

De 30-jarige Kristoff heeft een bewogen 2017 achter de rug. Hij kroonde zich in augustus nog tot Europees kampioen op de weg, en strandde in thuisland Noorwegen op centimeters van zijn eerste wereldtitel bij de profs. Hij leefde de afgelopen maanden echter ook in onmin met het management van Katusha. Een overstap naar UAE Emirates voelde voor de Noor kortom als een lot uit de loterij. “De verandering zal me helpen om weer grote wedstrijden te winnen. Na zoveel jaar bij dezelfde ploeg was ik toe aan een nieuwe omgeving”, geeft Kristoff toe.

Ondanks een nieuwe broodheer, zullen de doelen voor de sprinter hetzelfde blijven. “Mijn droom is om Parijs-Roubaix te winnen. Samen met Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen zijn dat mijn hoofddoelen in het voorjaar. Ik begin mijn seizoen in Dubai, om vervolgens aan te treden in Parijs-Nice.”

Een mogelijke verandering ten opzichte van de voorgaande jaren, is het mogelijk betwisten van de Giro. Kristoff zelf heeft wel oren naar een terugkeer naar de Italiaanse ronde“Ik ben beschikbaar en wil graag een keer weer aan de start staan van de Ronde van Italië. De Tour blijft echter mijn prioriteit genieten. Als ik de Giro betwist, zal dat kortom niet voor de gehele ronde zijn.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2017 14:36
Omdat in de Tour alle ballen op Aru gaan en er geen knechten voor hem mee genomen worden?
28 oktober 2017 14:56
Ik verwacht Aru juist in de Giro, zou voor een Italiaan vreemd zijn om die drie keer op rij te missen. In welk geval Kristoff ruimte inneemt die je anders kan gebruiken om eventueel roze te verdedigen.
28 oktober 2017 15:01
Ik had nog wel enigszins verwacht dat UAE en Bahrain moeilijk gingen doen over de start in Israel maar daar is dus geen sprake van?
28 oktober 2017 15:02
Off topic (maar er is geen topic): jammer dat WF de Tour de Faso geen aandacht geeft, prachtige race. Straks Rwanda ook.
28 oktober 2017 15:07
Denk dat Kristoff wel naar de Tour gaat, met hem heeft UAE Emirates eenserieuse kanshebber op het geel voor de eerste etappe.

Maar volgens mij heeft Kristoff wel altijd een paar mannetjes nodig die hem op gang helpen om op topsnelheid te komen. Want hij heeft niet zo'n versnelling als een Sagan, Cavendish of Gaviria. Maar wat hij heeft volgens mij, is dat als hij goed is afgezet door z'n lead-out en aan z'n sprint is begonnen dat bijna geen enkele sprinter hem voorbij kan komen. Maar dan moet ie wel helemaal op de eerste rij zijn afgezet. Hij is namelijk geen Kittel die uit 10de positie iedereen nog voorbij kan sprinten met en abnormale versnelling.
28 oktober 2017 16:03
@raafje
Die nieuwe uitdaging en omgeving kennen we van lieverlee wel, hij lijkt nog altijd een BMI van 5 in het kwadraat te hebben, zal het altijd afleggen tegen de scherpe jongens.
28 oktober 2017 20:54
@raaf een beetje zoals boonen in zn sprinttijd
28 oktober 2017 22:15
Toch iemand die altijd meedoet in de klassiekers vanwege zijn sprint maar als je niet kan aanhaken als de beslissende demarrages komen van een Sagan/van Avermaet dan blijft het gewoon extreem lastig nog zo een klassieker op je naam te zetten.
En als sprinter in de Tour is hij supersnel geen wereldklasse waardoor het allemaal een keer mee moet zitten wil hij nog een etappeoverwinning binnenhalen in de Tour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.