Kristoff: “Vrees dat topvorm te laat komt voor de Ronde”
foto: Sirotti
woensdag 29 maart 2017 om 17:43

Kristoff: “Vrees dat topvorm te laat komt voor de Ronde”

Alexander Kristoff liet met zijn ritzege in de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde zien dat hij op de goede weg is. Toch ziet de Noorse sprinter van Katusha-Alpecin zichzelf niet als een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen van zondag.

“Dit geeft wel vertrouwen, maar de Ronde is toch een ander verhaal”, vertelde hij na zijn winst in Koksijde aan Sporza. “Ik zie mezelf dit jaar niet als een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Hopelijk komt mijn topvorm er nu aan, maar ik vrees dat het toch wat te laat is en dat ik tegen mannen als Sagan en Van Avermaet tekort ga komen. Al ga ik er zeker voor vechten.”

Kristoff won de Ronde van Vlaanderen in 2015, toen hij afrekende met Niki Terpstra. Dit seizoen viel hij met zijn vierde plaats in Milaan-San Remo net naast het podium bij het eerste ‘monument’ van het jaar.

Op de Vlaamse wegen maakte de 29-jarige Noor de afgelopen tijd nog geen indruk, maar met zijn ritzege in Koksijde kwam daar verandering in. “Er was veel tegenwind in de laatste rechte lijn en omdat Baptiste (Planckaert, red) veel had gegeven om weg te blijven, stond ik er alleen voor. Het was een lastige sprint, maar gelukkig ben ik daar juist best goed in.”

Katusha-Alpecin maakte vandaag de selectie voor de Ronde van Vlaanderen bekend. Kopman Kristoff kan rekenen op de steun van onder anderen Tony Martin.

flag-ru Katusha-Alpecin voor de flag-be Ronde van Vlaanderen
flag-no Alexander Kristoff
flag-de Tony Martin
flag-at Marco Haller
flag-ch Reto Hollenstein
flag-dk Michael Mørkøv
flag-be Baptiste Planckaert
flag-de Nils Politt
flag-de Rick Zabel

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2017 17:47
Eerlijke en nuchtere reactie van Kristoff. Het blijft toch een vreemd verhaal, die renner. Het ene jaar rijdt hij alles naar de filistijnen, om er de volgende twee jaar eigenlijk zelden aan te pas te komen. Na dat ene jaar dacht ik: die gaat hier de volgende jaren domineren. Kristoff is ook zo'n type dat schijnbaar altijd een paar kilo's te veel meezeult, al is zijn daadwerkelijk vetpercentage waarschijnlijk te tellen op één hand.
29 maart 2017 17:59
Ik geloof ik er ook niet echt meer in, maar ik denk dat er weinig ogen op hem gericht zullen zijn komende zondag. Misschien kan hij daar gebruik van maken om toch nog een mooie uitslag te rijden. Als hij op tijd top is voor Roubaix is er nog geen man overboord. Die wedstrijd zou hem toch eigenlijk beter moeten liggen, want op de hellingen heb ik hem eigenlijk nooit zo'n geweldenaar gevonden.
29 maart 2017 18:04
Kan lekker vanuit de underdog-positie opereren en alleen maar meevallen.
29 maart 2017 19:23
Meegaan met de grote kanonnen op de hellingen lijkt mij ook niet echt realistisch. Roubaix wordt wel interessant, daar zou hij toch iets moeten kunnen.
29 maart 2017 19:31
Vlaggetje van Katusha moet Zwitsers worden, trouwens ook een leuk ploegje!
29 maart 2017 19:56
@ TT & Ainu: Toch heeft ie de vorige 4 jaar elke keer top 5 gereden in de Ronde en doet hij het telkens veel minder in Roubaix...
Raar fenomeen dat hij en Sagan t op een of andere manier in PR nooit hebben laten zien.
29 maart 2017 20:41
@adracers
Straffe statistiek inderdaad, of is de spoeling in het Vlaamse werk te dun?
Zou fijn zijn als uit de revelaties Naesen en Durbridge er zich minstens één in de top vijf kan nestelen.
29 maart 2017 20:49
@AdRacers Misschien dat het in PR meer op techniek en taaiheid aankomt en iets minder op kracht dan je zou verwachten?
29 maart 2017 21:16
@city17 Mwah, met name Sagan taaiheid en techniek ontzeggen lijkt me hem tekort doen. Wellicht zijn het tactisch verkeerde keuzes icm pech af en toe. Wie weet is t dit jaar anders :).
29 maart 2017 22:04
Dat weet ik zo niet. Bij Sagan gaat alles vaak vanzelf omdat hij zo goed is en het hem ligt. Als kasseistroken hem minder liggen, wat ik wel vind, kan het zijn dat hij daarvoor zowel techniek en daardoor ook veerkracht mist. Slechte keien rijden is meer dan goed kunnen fietsen.
29 maart 2017 22:17
Peter heeft to-verkracht met zijn mtb verleden, souplesse en een loei zwaar verzet is de kunst op kasseien, dieselen als Kuipertje.
29 maart 2017 22:20
@GreenDay
Huh, hoezo kwam hij er twee jaar niet aan te pas? Vorig jaar reed hij gewoon prima tot hij ziekjes werd en Gent-Wevelgem moest laten schieten. Daarna niet meer super maar alsnog goed in Driedaagse en 4e in de Ronde.

Ook dit jaar weer dominant in Oman en 4e in Sanremo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.