Kruijswijk na status quo tussen de favorieten: “Morgen moet me beter liggen”
foto: Sirotti
dinsdag 24 juli 2018 om 19:18

Kruijswijk na status quo tussen de favorieten: “Morgen moet me beter liggen”

Steven Kruijswijk hield net als de overige klassementsrenners zijn kruit droog in de eerste Pyreneeënrit naar Bagnères-de-Luchon. ‘Ik dacht in de finale wel even aan aanvallen, maar ik zag ook het gemak waarmee Sky de boel controleerde. Ik ben uiteindelijk maar blijven zitten. Morgen moet me beter liggen”, zo laat de renner van LottoNL-Jumbo weten in gesprek met de NOS.

“Ik wilde zelf iets proberen, maar Jakob Fuglsang was eerder met zijn aanval”, aldus Kruijswijk. “Wout (Poels) wist het gat echter gemakkelijk te dichten. Ik zag vervolgens het nut niet meer om nog aan te vallen, vooral omdat Sky ook gewoon strak naar beneden rijdt. Uiteindelijk ben ik maar blijven zitten.”

Iemand die voor de top nog wel wat probeerde, was Mikel Landa. Volgens Kruijswijk is dit een teken aan de wand. “Dat zijn pogingen die tot niks leiden. Het geeft denk ik een beetje de wanhoop van Movistar weer. Die jongens hebben niet het vertrouwen dat ze het bergop kunnen doen.”

Over traangas-incident: “Had er toch een half uur last van”
Kruijswijk kende in de finale dan wel geen problemen, vroeg in de koers beleefde hij wél enkele bange momenten toen het peloton werd geteisterd door traangas, dat door de Franse politie werd gebruikt om stakende boeren op afstand te houden. “Ik kreeg jeuk in mijn ogen en keel. Ik heb er toch wel een halfuurtje last van gehad. Het was niet echt lekker”, aldus Kruijswijk.

Morgen zullen er – in tegenstelling tot vandaag – ongetwijfeld wel verschillen ontstaan in het klassement. Gefinisht wordt er namelijk op de top van de Col du Portet, na een etappe van slechts 65(!) kilometer. “Morgen moet me beter liggen dan vandaag”, zo laat de Brabander weten.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2018 19:25
Hilarisch interview. Zelf willen aanvallen, en dan vervolgens Landa wanhopig noemen omdat hij aanvalt.

Weer een hoogtepunt in de voor klassementsrenners zaaddodende Tour.
24 juli 2018 19:28
Verstandig.
24 juli 2018 19:28
Aanvallen op 3km of 300m van de top is nogal iets anders. Gelukkig zag Steven het zinloze er van in. Morgen gaan we het zien. Ik zie hem ver komen.
24 juli 2018 19:28
Niet lezen/luisteren is een kunst op deze site aan t worden.

Loodzware etappe vandaag en met die afzink voor de klassementsmannen niet echt zinvol. Morgen en vrijdag gaat er wat gebeuren, evenals de tijdrit.
24 juli 2018 19:37
@Laatste man Misschien een idee om ook is te zeggen wat allemaal precies zo bar en boos is in plaats van altijd maar zulke opmerkingen te spuien.
24 juli 2018 19:40
@gladiool
Je doet je naam eer aan. Kruijswijk wilde zelf duidelijk niet op een paar honderd meter van de top aanvallen.
24 juli 2018 19:55
Zin in deze etappe. Vervelende is dat het pas om 15.15 begint.
24 juli 2018 20:02
Niet zo sympathiek van Kruijswijk. Zelf lafjes niks proberen vandaag en dan Landa verwijten dat hij wanhopig. Froome heeft het verschil in het verleden ook weleens bergaf gemaakt. Toch mooi dat Landa het probeert.
24 juli 2018 20:09
Kruijswijk zou morgen best een alles of niets poging kunnen doen.
24 juli 2018 20:16
@Teamnl Kruijswijk is van de top van het klassement zo'n beetje de enige die de guts had om een, goede, poging te doen, helaas leidde het niet tot glory.
24 juli 2018 20:19
@boehoe.Inderdaad, ik heb die 3km echt genoten van Landa. Diepe buiging!
24 juli 2018 20:24
@tendam: Als je al begint met een persoonlijke aanval om je 'argument' kracht bij te zetten, kun je wat mij betreft daar al beter stoppen met typen.

Als je Poels en Bernal vrolijk op kop ziet stoempen, wetende dat ze ook als eerste willen afdalen om dieafzink te controleren. Wat heeft het dan überhaupt voor zin om aan aanvallen te denken, of het nu 300m of 3000m is?

Inzien dat het zinloos is, is prima. Het ging hier vandaag waarschijnlijk niet lukken. Niet vanaf de laatste klim. Maar ga dan niet afgeven op Landa omdat ie wél iets probeert, terwijl je éigenlijk ook wilde. Die Landa staat nota bene ondanks zijn zwakke en wanhopige optreden en Kruijswijk's op het oog sterke Tour wel boven hem.

Kruijswijk (en Valverde) zijn de enigen die iets anders hebben geprobeerd dan Sky braaf volgen. Credits daar voor. Maar ik vind dit gewoon een laffe opmerking.
24 juli 2018 21:00
@Gladiool, Dumoulin heeft toch ook al serieus aangevallen
24 juli 2018 21:33
Hele juiste opmerking van Kruijswijk. Movistar is wanhopig. Gingen ook wanhopig achter Kruissie aanrijden. Mag hij best iets van vinden. Jammer van die treurige reacties. (weer)
24 juli 2018 21:36
@gladiool
Serieus? Je verdedigt Landa omdat hij boven Kruijswijk staat? Dat komt alleen door de ploegentijdrit, en de 50 sec die Kruijswijk verloor na z'n solo van 70 km.

Volgens mij spreekt Kruijswijk gewoon de waarheid: de Movistars kunnen het verschil bergop niet maken, dus komen ze met dit soort wanhoopspogingen.
24 juli 2018 21:50
Haha. Één ding eruit halen en daar op reageren. Topper!

Kruijswijk kan het verschil ook niet maken bergop. Hij wil het proberen, maar kijkt neer op iemand die het probeert. Dat is mijn punt.
24 juli 2018 21:54
@Gladiool
Kruijswijk verwijst toch naar het moment dat Fuglsang ging? Dus dat 'neerkijken' ging puur om het wanhopige moment waarop Landa het probeerde. En niet om het proberen an sich. Volgens mij snap je dat best.
24 juli 2018 21:54
En begrijp me niet verkeerd. Je mag van mij best een andere mening toegedaan zijn. Discussie is prima. Maar dan wel fatsoenlijk aub. Andersom heb ik dat gevoel namelijk niet.
24 juli 2018 21:59
Als Kruijswijk de kopman van de ploeg is - en ik heb steeds nietsanders gehoord van TLJ - dan had Roglic volle bak moeten aanvallen, waarmee die De Skytrein ontregeld zou hebben en dan had Tom ook uit zijn schulp moeten komen en Kruijswijk zou lekker mee hebben kunnen fietsen! Om te winnen moet je wel koersen!
24 juli 2018 22:09
@gladiool wat een onzin komt er uit jou zeg... Kruijswijk heeft juist al het verschil bergop gemaakt in zijn solo, het enige is dat hij een paar minuten en heel veel energie verliest in het dal, waardoor die laatste minuutjes op de Alpe d'Huez snel werden goed gemaakt door de frisse mannen. Bergop was Kruijswijk juist heel indrukwekkend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.