Kruijswijk: “Verwacht geen problemen met de planning”

maandag 17 juni 2019 om 10:02
Kruijswijk: “Verwacht geen problemen met de planning”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk verwacht niet dat zijn maagproblemen uit de Dauphiné zijn planning voor de Tour de France in de war schoppen. De Nederlander moest halverwege de slotetappe al lossen uit een groot peloton en stapte vervolgens uit de koers.


“Het zat lichamelijk niet echt mee, ik had wat maagproblemen. Ik probeerde zo lang mogelijk erbij te blijven, maar op een gegeven moment was de pijp leeg. Verder aanklampen en mezelf leeg rijden tot aan de finish was niet echt zinvol, zeker niet met het oog op de Tour”, liet Kruijswijk weten aan de NOS. “Toen heb ik besloten af te stappen.”

Mogelijk waren de slechte weersomstandigheden waaronder de renners moesten koersen in de Dauphiné een verklaring voor de maagproblemen. “Ik hoorde dat meer jongens uit het peloton klachten hadden. Bij het ontbijt ging het al niet lekker en op de fiets kon ik weinig eten en drinken. Op zo’n dag wordt het dan vrij lastig. Wil je hier bij de besten meegaan, dan moet je fit zijn.”

Kruijswijk vertrekt nu volgens planning voor twee dagen naar huis om woensdag weer terug te keren naar de Alpen om zich verder voor te bereiden op de Tour. “We koersten bij 30 graden, maar ook bij vijf graden en regen. Misschien had dat zijn weerslag op mijn lichaam. Ik ga nu een paar dagen rustig aan doen. Ik verwacht geen problemen met het vervolg van de planning.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.