Kwaadaardig gezwel ontdekt en verwijderd bij Jolien Verschueren

Kwaadaardig gezwel ontdekt en verwijderd bij Jolien Verschueren

foto: WielerFlits / Niels Bastiaens (archief)

donderdag 12 april 2018 om 19:40

Slecht nieuws voor veldrijdster Jolien Verschueren. De 27-jarige Belgische ging vorige week dinsdag onder het mes om een gezwel in haar hersenen te verwijderen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het gezwel kwaadaardig is, waardoor een aanvullende behandeling noodzakelijk is. Ze komt daardoor dit jaar niet meer in actie, meldt haar ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

Het gezwel werd drie jaar geleden per toeval ontdekt tijdens een scan na een valpartij op een training. Verdere behandeling bleek toen niet nodig. Tijdens een medische check-up werd onlangs duidelijk dat het gezwel gegroeid was. Daarna is er beslist om het onmiddellijk weg te snijden. Na onderzoek blijkt de verwijderde tumor kwaadaardig te zijn. “En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling”, vertelt teamdokter Jens Demanet. “Die behandeling volgt zo spoedig mogelijk. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.”

Verschueren zelf is strijdvaardig. “Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij! Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.” De Belgische is inmiddels thuis en krijgt van haar ploeg alle tijd om te herstellen. “Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 12 april 2018 om 19:45

Kan dit ook haar nogal wisselende prestaties verklaren?

F e r o x 12 april 2018 om 19:50

Denk dat die meer voortkwamen uit haal sleutelbeenbreuk en het feit dat ze nog een hoofdberoep heeft.

EddyB1958 12 april 2018 om 20:00

We gaan nu toch geen discussie voeren over haar minder presteren.
Laten we haar liever aanmoedigen,in haar strijd tegen die tumor…
Sterkte Jolientje.

KnightBiker 12 april 2018 om 20:11

Yep, naar. gelukkig dat het nu behandelt wordt maar dat het 3 jaar moet duren voordat je erachter moet komen dat het kwaadaardig is. ik zou de desbetreffende arts toch even aan de tand voelen, want dit had zo maar verkeerd kunnen gaan.
Ik hoop op een spoedig herstel, en dat ze nog lang mag koersen.

steven2743 12 april 2018 om 20:40

Koningin van de Koppenberg!

Mwielerfan 12 april 2018 om 23:22

Je wilt als daar geen aanleiding toe is toch ook liever geen biopsie in je hersenen? Bovendien werd tijdens een check geconstateerd dat het groeide, dus het werd gevolgd. Je kunt wel overal een fout achter zoeken.
Lijkt mij verder prima om te discussiëren over resultaten toch? Niks onrespectvols bij.

Paling99 13 april 2018 om 07:50

@KnightBiker commentaar leveren op dingen waar wij geen verstand van hebben is o zo makkelijk. Wat @Mwielerfan zegt: Je gaat niet zomaar een biopsie in de hersenen doen.
On: Sterkte Jolien en succes met je herstel.

Jibi 13 april 2018 om 08:05

Het gaat om Jolien.

Het zou me heel goed doen als Jolien zich zou kunnen bevrijden van haar aandoening en weer gezond kan worden. Ze heeft met haar liefde voor 'haar kleuters' als kleuterleidster getoond een heel mooi mens te zijn. Voor de kinderen goed te zorgen vindt ze belangrijker,dan haar fietsprestaties. Als ik uit de media op enig moment zou vernemen dat ze aan het opknappen is…en wel naar een meer stabiele gezondheid,dan zou dat ook voor mij de allermooiste uitslag zijn. Het doet me goed dat ze zo populair is. Haar bescheidenheid, hard trainen, maar vooral ook dat ze oprecht goed wil zijn voor anderen, moet daarvan de reden zijn. Graag wens ik Jolien van harte beterschap in verbondenheid met iedereen die dicht bij haar staat.

poeskescherens 13 april 2018 om 21:16

Sterkte gewenst maar een kwaardaardig gezwel in de hersenen is per definitie niet goed natuurlijk. Hopelijk eentje met een gunstige prognose. Gezondheid is belangrijker dan wat dan ook.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.