Kwiatkowski voert onderhandelingsdruk op: “Blijf niet het hele jaar wachten”
Foto: Sirotti
vrijdag 3 juli 2015 om 09:00

Kwiatkowski voert onderhandelingsdruk op: “Blijf niet het hele jaar wachten”

Michal Kwiatkowski is een gewild man. De wereldkampioen heeft het prima naar zijn zin bij Etixx-Quick-Step, maar dat betekent niet dat andere ploegen niet hengelen naar zijn diensten. Onder die ploegen bevindt zich ook Team Sky, al lijkt Kwiatkowski liever te blijven bij Patrick Lefevere, mits laatstgenoemde de knoop doorhakt.

“Ik ben niet degene die beslist of ik blijf of niet”, liet Kwiatkowski weten tegenover Cyclingnews. “Dit gaat niet alleen om mij. Laten we zeggen dat ik nog wacht op een antwoord van Lefevere. Dat duurt lang en gedurende de koers wil ik er ook niet mee bezig zijn. Laten we hopen dat ik de Tour en deze onderhandelingen tegelijk kunnen afsluiten, anders duurt het te lang.”

“Ik heb een duidelijk aanbod van Team Sky. Mijn zakenwaarnemer heeft het gekregen, maar ik wil bij Etixx blijven. Het gaat niet om het vinden van een nieuwe weg, het gaat erom dat ik hier wil biljven. De ploeg heeft de contracten van Cavendish, Uran en Boonen ook nog niet getekend en ik zou graag zien dat het in augustus rond is. Ik ga zeker niet wachten tot het einde van het seizoen.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2015 09:06
Dat wordt dus ieder voor zich deze Tour bij Etixx.
3 juli 2015 09:14
Kwiatkowski wil denk ik overal sportief dingen die Lefevre niet wil, daarom zie ik ze uit elkaar gaan. Hij denkt de Tour ooit te kunnen winnen en daar wil Lefevre zich niet op gaan focussen.
3 juli 2015 09:14
Toch zie ik em vlammen deze tour
3 juli 2015 09:23
Petrick wacht de tour af. Geen goed oog in, werd op het PK, Pools Kampioenschap, nog op een kwartier gereden.
3 juli 2015 09:27
Ik geloof niet in Kwiatkowski deze tour.
3 juli 2015 09:45
Kwiat heeft last van het virus dat aan een WK-truitje kleeft. Veel gaat dan mis, misschien ook weer in zijn Tour.
3 juli 2015 09:51
Ga dan naar Sky, ipv het spelletje van Levefre mee te spelen. De ploegleider denkt zeker hiermee het onderste uit de kan te kunnen halen bij de renners. Dat werkt hopelijk niet want vind het maar een vervelende tactiek.
3 juli 2015 09:52
Ik verwacht net veel van Kwiatkowski deze Tour. Heeft zich in alle stilte voorbereid, die gaat vlammen!
3 juli 2015 09:54
@barbastok
Virus van wk trui is dat je niks wint toch??
Dan heb jij het voorjaar geslapen zkkr??
3 juli 2015 10:51
Ik denk dat Kwiatkowski morgen gewoon de tijdrit wint.
3 juli 2015 11:04
Hij zou het loon van Sagan willen (om en bij de 3 tot 4 miljoen); probleem is dan wel dat Sagan zonder loon zit.
3 juli 2015 11:19
Kwiat gaat geen etappe pakken en gaat niet eens in de top 20 eindigen.
3 juli 2015 11:31
Geen renner over wie de verwachtingen verder uiteenlopen onder de wielerflitser.. na morgen weten we meer..
3 juli 2015 11:50
ik denk dat Lefevre gewoon de sponsoring nog niet rond heeft. waarom anders je toppers niet tevreden stellen met een contractverlenging ?
3 juli 2015 11:54
@wielermaster: sponsoring zit wel snor, maar is hij zijn vraagprijs waard?
3 juli 2015 12:11
Lefevre moet zijn ploeg gaan hervormen. Ik zie Boonen hooguit 1 of 2 jaar nog koersen en dan komt er budget vrij. Ik zie het talent van Kwiatkowski maar ik zie nog niet echt een rondewinnaar in hem. Daarvoor is hij nog te wisselvallig
3 juli 2015 12:24
Spelen een spelletje bij Ettix afgelopen maanden uitspraken geweest van een cav die zegt dat ze geen uitgesproken klassementsman hebben, lefevre die zegt dat kwiat in GC nooit zal winnen, kwiat die zichzelf op minuten laat rijden. Volgens mij strooien ze met zand en heeft hij een ongelooflijke focus op deze tour gelegd getuige ook zijn wedstrijddagen. Let maar op, deze gast gaat vlammen zoals niemand dat verwacht.
3 juli 2015 12:53
waa, ik denk niet dat Lefevre hem wil laten gaan. Hij heeft ook een vrije rol / kopmanschap bij de ploeg en weet intussen ook al dat hij niet geschikt is voor de grote rondes. dus hij zit eigenlijk wel goed. Het is enkel nog onderhandelen voor het loon denk ik.
3 juli 2015 13:51
Het is moeilijk gissen naar Kwiatkowski. Toch kan ik me niet van de indruk onttrekken dat Kwiatkowski meer had moeten winnen. Het is het "net niet" dit jaar. Andere jaren had hij toch wel wat meer topklasseringen. Wat hij meestal kan afmaken lukt dit jaar niet. Ook in zwitserland zag je dat. En eigenlijk is dat het hele jaar al zo. Het zou mij verbazen als dat in de Tour nu ineens anders is. Ik denk dat hij samen met Degenkolb net iets te kort komt. In de sprint zijn het Cavendish, Kristoff en Greipel die te sterk zijn. En bergop sprints zijn het Valverde, Rodriquez en Matthews die aan het langste eind trekken. Maar het blijft natuurlijk een klasbak die bij vele ploegen niet zou misstaan.
3 juli 2015 14:39
Stop eens met het bagatelliseren van prestaties van rijders als Kwiatkowski en Sagan. Ze zijn allebei jong, hebben op nog jongere leeftijd al wereldprestaties neergezet en op basis daarvan verwacht iedereen dat ze overal, waar ze om winst mee zouden kunnen doen, ook daadwerkelijk winnen.

In grote lijnen:
Ze breken door als talent en pakken heel mooie zeges. Het jaar daarop bevestigen dat ze echt bij de wereldtop horen door te blijven winnen en weer een jaar later laat niemand ze meer rijden. Sagan en Kwiat zijn vaker bezig met alle mensen die tegen hen rijden, dan dat ze daadwerkelijk kunnen pokeren om de winst. Niemand rijdt met ze naar de streep. Dan is het lastiger om te winnen. Vooral omdat zij bijna altijd bij de laatste groep renners zitten die meestrijden om de overwinning en er dan geen of te weinig teamgenoten zijn om eventuele gaten te dichten. Alaphilippe lijkt de volgende in lijn te zijn die dat traject in gaat. Het zijn alle 3 rijders die tot de beste van wereldtop behoren op een terrein waar de beste lang niet altijd wint. Dat is eerder hun probleem. Niets is moeilijker dan op structurele basis winnen in de koersen waarin zij participeren. Sprinters, klimmers en tijdrijders vechten wat dat betreft een veel eerlijkere strijd uit.
3 juli 2015 17:28
Goeie reactie Hein-Jan, helemaal mee eens.
8 juli 2015 11:49
Als die pool wereld top is dan is het treurig gesteld met het wielrennen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.