Landa kijkt naar Yates en López als mogelijke bondgenoten

dinsdag 21 mei 2019 om 19:38
Landa kijkt naar Yates en López als mogelijke bondgenoten

foto: Cor Vos

Mikel Landa begon met hoge verwachtingen aan de Giro d’Italia, maar de Spanjaard staat na ruim één week al op bijna vijf minuten van favoriet Primož Roglič. “Het is een moeilijk begin van deze Giro”, is dan ook de logische conclusie van Landa. “Ik moet dan ook in de aanval.”


Landa verloor niet alleen veel tijd in de twee individuele tijdritten, de renner van Movistar ging ook al meerdere keren tegen de vlakte. En dat terwijl zijn ploeggenoot en mede-kopman Richard Carapaz al een etappe won. “Richard is op dit moment gewoon beter”, is Landa eerlijk in gesprek met AS.

“Ik had gehoopt om minder tijd te verliezen, maar ik koers op dit moment in de schaduw van Carapaz. Ik hoop de situatie nog om te draaien.” Een geluk voor Landa: de eerste bergetappes moeten nog komen. “Ik hoop de komende dagen op betere benen. De ambitie is er nog altijd.”

Overigens is Landa niet de enige klassementsrenner die (veel) tijd goed moet maken. Zo volgen Simon Yates en Miguel Ángel López ook al op minuten. “Zij moeten eveneens aanvallen”, aldus Landa. “Wellicht kunnen ze bondgenoten worden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.