Langeveld fit genoeg voor Ronde van Vlaanderen
foto: Marcel Koch
vrijdag 3 april 2015 om 12:48

Langeveld fit genoeg voor Ronde van Vlaanderen

Sebastian Langeveld zal komende zondag starten in de Ronde van Vlaanderen. Hij is opgenomen in de selectie van Cannondale-Garmin en hoopt dat hij een rol van betekenis kan spelen, na zijn val in de E3 Harelbeke. Naast Langeveld neemt de ploeg in Dylan van Baarle een tweede Nederlander mee.

Langeveld was één van de slachtoffers van de vele valpartijen in de E3 Harelbeke, maar liep geen grote verwondingen op. “Sinds mijn val in Harelbeke, heb ik hard gewerkt om op de donderdag voor de Ronde met mijn ploegmaats het parcours te kunnen verkennen”, aldus Langeveld. “Na deze verkenning hebben de ploeg, de artsen en ikzelf besloten dat ik fit genoeg ben voor de Ronde van Vlaanderen. Ik kijk uit naar een open en interessante koers en ik hoop dat ik een belangrijke rol voor mijn ploeg kan spelen.”

Selectie Cannondale-Garmin voor de Ronde van Vlaanderen (5 april):
flag-nz Jack Bauer
flag-no Lasse Hansen
flag-si Kristjian Koren
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-it Alan Marangoni
flag-no Kristoffer Skjerping
flag-nl Dylan Van Baarle
flag-de Ruben Zepuntke

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 12:52
Geen super ploeg.
3 april 2015 12:56
Jack Bauer gaan we weer veel in beeld zien. Al is het maar omdat elke renner van Cannondale steevast voor Jack Bauer wordt aangezien door Wuyts.
3 april 2015 12:57
"Fit genoeg" en "ik hoop dat ik een belangrijke rol voor mijn ploeg kan spelen" klinkt nu niet echt hoopgevend voor een hoofdrol van Langeveld in de belangrijkste koers uit zijn voorjaar....

Wellicht dat hij gaat werken voor het team (maar voor wie dan?) en krachten spaart voor PR volgende week
3 april 2015 13:03
Ik hoop dat van Baarle de koers een beetje kan kleuren. Zou leuk zijn. Langeveld verwacht ik nu nog niet echt. Eerder in Roubaix
3 april 2015 13:16
Mooie renner die altijd fris uitziet en ik altijd denk die gaat voor de winst meedoen maar er altijd op het moment dat het er echt om gaat moet lossen.
3 april 2015 13:23
Ik krijg steeds meer het gevoel dat de Ronde wordt gezien als een voorbereidingskoers op Paris-Roubaix terwijl dit gewoon net zo'n waardige koer is. Of zie ik dat verkeerd?
3 april 2015 13:25
Sorry maar dat zie je verkeerd daan.
3 april 2015 13:27
@ Daan; Dat zie je verkeerd ;-)
Vooral in Vlaanderen zien ze dat anders.
3 april 2015 13:29
@ Daan;

ik begrijp je gevoel. Maar dat zal komen omdat NL'ers in PR meer kans maken dan in RVV.
3 april 2015 13:36
Zeg dat maar niet op een Vlaamse wielerforum Daan:)
Dit geldt hooguit voor renners met lichte pijntjes en net Vlaanderen niet topfit halen. Maar ben je fit dan is Vlaanderen gewoon de belangrijkste koers of op zijn z'n minst eerstvolgende belangrijkste koers.
3 april 2015 13:43
Voor een niet-Belg is de RVV toch meer gewoon een klassieker.

Tot je er eens naar toe gaat en je ziet hoe de beleving in Vlaanderen op die dag is. Oude verlopen gezichten langs de kant met zelf gemaakte karton-collages van Tom Boonen die glunderen van het plezier elke keer dat ze op de foto moeten. Levendige maar enigszins verlopen cafés vol met feestvierende mensen, waar de toiletten gedecoreerd zijn met vergeelde krantenknipsels en zwart-witfoto's uit vervlogen tijden. Groepen fans die een eigen wedstrijd voeren om op zoveel mogelijk momenten de koers te kunnen aanschouwen en daarmee elke regel aan hun laars lappen.

Heerlijke koersdagen, waar je als wielerliefhebber minimaal een keer moet zijn geweest.
3 april 2015 15:23
Hahaha, volgens mij begrijpt juist iedereen mij verkeerd, ik zei dat omdat veel renners nu blessures hebben en dus hun pijlen volledig op PR hebben staan.
Alleen @Bertvd snapt mij een beetje ;).
3 april 2015 17:15
Zal te vroeg voor hem komen denk ik, in P-R moet hij er staan en morgen proberen zo ver mogelijk te rijden.
3 april 2015 19:19
Een beetje te vroeg voor Sebastian. Jack Bauer verwacht ik zeker in top-15.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.